Toliau išvardinti keletas įpročių, kurie plaukams tikrai ne į naudą, ir pateikta patarimų, kaip vėl sutvirtinti ir atgaivinti plaukus.

1. Intensyviai trinate rankšluosčiu

Net ir pats minkščiausias rankšluostis plaukams gali būti per šiurkštus. Todėl meskite jį į šalį ir nusausinkite plaukus (tik šiukštu netrindamos) nebenešiojamais trikotažiniais marškinėliais. Jie sugers vandenį, bet nepadarys jokios žalos.

2. Naudojate plastikinius šepečius

Natūralių šerių šepečiai (pvz., šerno šerių su nailono spygliukais) yra daug švelnesni plaukams nei plastikiniai. Pastarųjų spygliukai mažiau elastingi, todėl tarp jų lengviau įsivelia plaukai. Šukuojant natūralių šerių šepečiu plaukai tampa glotnūs, be to, efektyviai paskirstomi natūraliai išsiskiriantys riebalai.

Plaukų džiovintuvas, šukos

3. Plaukus džiovinate karščiausia srove

Pirmiausia, leiskite plaukams natūraliai pradžiūti – tiek, kad jie taptų 70–80 proc. sausi. Tada įjunkite džiovintuvą, nustatykite mažiausią kaitrą ir džiovinkite plaukus, kol jie bus visiškai sausi. Džiovintuvą reikia laikyti per 15 centimetrų nuo plaukų ir nuolatos judinti.

4. Tikite, kad plaukus būtina 100 kartų perbraukti šepečiu

Deja, bet seni patarimai nebūtinai pasiteisina. Jei kas vakarą plaukus energingai šukuojate šepečiu, be reikalo veliate arba naudojate intensyvų šampūną, neišvengiamai plonėja paviršinis plauko stiebo sluoksnis, ir atidengiama giliau esanti bei pažeidžiamesnė jo šerdis. Dėl šios priežasties plaukai ima lūžinėti. Todėl plaukus geriausia šukuoti retomis šukomis, perbraukiant tik tiek kartų, kiek būtina.

5. Jūsų pagalvės užvalkalas veikia kaip švitras

Galva net 4 kilogramų jėga slegia pagalvę, todėl ją sukiojant tikrai nutrūksta vienas kitas plaukas. Kad taip nutiktų kuo rečiau, rinkitės šilkinį arba atlasinį pagalvės užvalkalą. Į jį neįsigers natūraliai iš galvos odos išsiskiriantys riebalai, o dėl glotnaus paviršiaus sukiojant galvą plaukai nelūžinės.

6. Pernelyg tvirtai susirišate uodegą

Ypač tampri plaukų gumutė, kuria surišate uodegą, gali pažeisti paviršinį plaukų sluoksnį, todėl plaukai ims lūžinėti. Verta atminti ir tai, kad per didelis ilgą laiką trunkantis tempimas neigiamai veikia plauko folikulą, todėl be atvangos pinamos kasytės arba nešiojamos dirbtinės sruogos gali išrauti plaukus su šaknimis. Kad netektų susidurti su šiuo nemaloniu reiškiniu, plaukus riškitės kuo laisviau. Jei jaučiate, kad supintos kasytes tempia galvos odą, paprašykite plaukų stilistės jas perpinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)