1. Vėsus dušas

Maudykitės vėsiame duše ir venkite karštos vonios. Karštas vanduo gali paskatinti odos išsausėjimą ir lupimąsi. Po maudynių visuomet sudrėkinkite viso kūno odą specialiu aliejumi arba kūno kremu.

2. Odos drėkinimas

Labai svarbu odą pamaitinti ir tinkamai drėkinti. Kremu, kūno sviestu ar losjonu ištepkite visą kūną tiek po rytinio dušo, tiek prieš eidami miegoti. Naudodami veido kremą, nepamirškite sudrėkinti ir kaklo bei dekoltė zonos. Kelis kartus per dieną kremu drėkinkite rankas ir pėdas. Jeigu dienai bėgant jaučiate, kad oda sausta, naudokite drėkinančią veido ir kūno dulksną.

3. Odos šveitimas

Kad oda būtų sveika, pakankamai drėgna ir neprarastų dailaus įdegio, svarbu padėti jai atsinaujinti. Kartą ar porą per savaitę naudokite švelnų kūno šveitiklį, jis pašalins negyvas odos ląsteles ir padės išvengti odos lupimosi. Po šveitimo nusiprauskite drungnu vandeniu ir patepkite kūną drėkinančia priemone.

4. Praturtinta mityba

Kad išlaikytumėte ne tik įdegusios odos spalvą, bet ir spindesį, į mitybą įtraukite maisto produktų, kuriuose gausu beta karotenų. Daugiausia jų yra saldžiosiose bulvėse, abrikosuose, manguose ir morkose. Beta karotenas yra provitaminas ir antioksidantas, padedantis apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio.

5. Pakankamai vandens

Gerkite pakankamai natūralaus vandens, kad organizmui nestigtų drėgmės. Vanduo ilgina ląstelių gyvenimą (taip pat ir dailiai įrudusios odos paviršinių), padeda organizmui išsivalyti ir atsinaujinti, lygina ir švelnina odą.