1. Tiems, kurie žvalgosi į akinius siaurais rėmeliais.

Nuo kenksmingų saulės spindulių būtina apsaugoti ne tik akis, bet ir aplink jas esančią sritį, todėl verta rinktis akinius su pakankamą plotą dengiančiais stiklais. Iš šonų akis dengiantys akiniai užtikrina veiksmingesnę apsaugą nuo saulės šviesos. Nevalia pamiršti, kad oda aplink akis yra itin jautri, o odos vėžys gali pasireikšti net ant akių vokų, todėl apsauga ir yra tokia svarbi.

2. Tiems, kurie nekreipia dėmesio į akinių stiklų ypatumus.

Jei yra galimybė įsigyti akinius su ultravioletinius spindulius blokuojančiais spalvotais arba poliarizuotais stiklais, rinkitės pastaruosius. Ultravioletinių spindulių poveikį mažinančių stiklų spalva laikui bėgant gali išblukti, todėl jie ne taip efektyviai kaip poliarizuoti sugers nuo įvairių paviršių tvieskiančius atspindžius. Be to, užsidėjus akinius poliarizuotais stiklais nekyla noro prisimerkti, vadinasi, išvengsite ankstyvų raukšlių.


3. Tiems, kurie nemato reikalo užsidėti saulės akinius apsiniaukusią dieną, taip pat temstant ar auštant.

Nors diena ir neatrodo ypač saulėta, ultravioletiniai spinduliai niekur nedingsta, todėl ir apsiniaukusiu oru akis apsaugoti būtina. Verta žinoti, kad ir ne pačiu šviesiausiu paros metu per akinius poliarizuotais stiklais regimas vaizdas bus gerokai ryškesnis nei be jų.

4. Tiems, kurie renkasi akinius neatsižvelgdami į savo gyvenimo būdą.

Išsiaiškinkite, kokie saulės akinių variantai siūlomi kaip tinkamiausi užsiimant skirtinga veikla, pavyzdžiui, sportuojant, esant tam tikrose situacijose ir kt. Bent šiek tiek pasidomėję, suprasite, kad galbūt turite įsigyti ne vienus, o porą akinių nuo saulės. Tarkim, vairuojant ir žaidžiant golfą reikia rinktis visiškai skirtingų tipų saulės akinius. Juk sumanę ryte pabėgioti nesiautumėte prie vakarinio kostiumo derančio apavo.

5. Tiems, kurie mano, kad sportinius žaidimus galima žaisti ir be akinių.

Jei tik būnate lauke, akinius nuo saulės reikia užsidėti ir visiškai nesvarbu, ar ramiai vaikštinėjate, ar aktyviai sportuojate. Su saulės akiniais ne tik pavyks lengviau pademonstruoti sportinį meistriškumą, nes neteks nuolat prisimerkti, bet ir vaizdas atrodys kontrastingesnis ir ryškesnis.


6. Tiems, kurie nesusimąsto, kad nuo saulės kenčia ir vaikų akys.

Skatindami vaikus nešioti akinius nuo saulės tikrai padarysite gerą darbą, mat įprotį saugoti akis reikia ugdyti nuo mažumės. Lygiai kaip vaikų odą tepate apsauginėmis priemonėmis, taip ir jų akis reikia saugoti nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio. Kuo anksčiau imsite tai daryti, tuo labiau nutolinsite galimą su amžiumi pasireiškiančią tinklainės geltonosios dėmės (makulos) degeneraciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)