15-metė Kamila Valijeva ketvirtadienį pretenduoja iškovoti pergalę moterų dailiojo čiuožimo individualioje rungtyje, tačiau jei ji iškovos prizinę vietą, medalių įteikimo ceremonijos nebus, kaip nebuvo ir po dailiojo čiuožimo komandinių varžybų.

Jose K. Valijeva padėjo Rusijos olimpinio komiteto (ROC) komandai iškovoti pirmą vietą, antrą užėmė JAV, trečia liko Japonija.

Tačiau kilęs K. Valijevos dopingo skandalas privertė neribotam laikui atidėti medalių įteikimo ceremoniją.

IOC atstovas Markas Adamsas patvirtino, jog T. Bachas buvo susitikęs su JAV dailiojo čiuožimo komandos nariais, tačiau ne su japonais, kurie, anot TOK atstovo, „visiškai pritaria IOC požiūriui“.

M. Adamsas neatskleidė susitikimo detalių, tačiau JAV žiniasklaida skelbia, jog atletams vietoj medalių buvo pasiūlyti olimpiniai deglai.

Anot IOC atstovo, T. Bachas, kaip buvęs sportininkas ir 1976 m. olimpinis čempionas, „norėjo suprasti, kaip jie jaučiasi“.

„Tik kalbėdami su jais galime iš tikrųjų išgirsti tai, ką jie nori pasakyti ir ko jie nori, o ne klausytis kitų apie tai, ką jie galvoja ar nori“, – kalbėjo M. Adamsas.

Tuo metu K. Valijevos dopingo byloje aiškėja naujos detalės: trečiadienį atskleista, kad dailiojo čiuožimo žvaigždės mėginyje rastos trys skirtingos medžiagos, padedančios įveikti širdies darbo problemas.

K. Valijevos dopingo testo rezultatas, paimtas praėjusių metų gruodžio 25-ą dieną per Rusijos dailiojo čiuožimo čempionatą, gulėjo Stokholmo laboratorijoje, kur buvo ištirtas tik vasario 8-ą dieną, praėjus dienai po Rusijos olimpinio komiteto (ROC) atstovų pergalės komandinėse dailiojo čiuožimo varžybose.

Būtent ten tautiečiams auksą garantavo įspūdingas K. Valijevos pasirodymas. K. Valijevai vis dėlto buvo leista startuoti moterų dailiojo čiuožimo varžybose antradienį, kur ji po trumposios programos yra lyderė. Jai arbitrai skyrė net 82,16 balo.

Į vasario 17 dieną vyksiančią laisvąją programą (prasidės nuo 12 val. Lietuvos laiku) kartu su K. Valijeva pateko 25-ios čiuožėjos.

Rezultatai (Top-5) po trumposios programos (vieta, čiuožėja, šalis, balai):

1.Kamila ValijevaROC82.16
2.Anna ŠčerbakovaROC80.20
3.Kaori SakamotoJaponija79.84
4.Aleksandra TrusovaROC74.60
5.Wakaba HiguchiJaponija73.51


IOC (Tarptautinis olimpinis komitetas) iš anksto paskelbė neskubėsiantis išdalinti medalių, jei vieną jų pelnys K. Valijeva. Galutinių sprendimų rusės dopingo byloje bus laukiama ir prieš patvirtinant praėjusią savaitę įvykusių komandų varžybų rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)