Iki paskutinės varžybų sesijos 24-ios čiuožėjos jau buvo atlikusios trumpąją programą. Rusė ant ledo pasirodė paskutiniame dalyvių šešete kartu su ameriete Karena Chen, korėjiete Young You, ROK atstovėmis Aleksandra Trusova, Anna Ščerbakova ir japone Kaori Sakamoto.

K. Valijeva startavo 26-a iš 30-ies dalyvių, po amerikietės K. Chen. JAV čiuožėja neišvengė skaudaus kritimo, teisėjai jai skyrė 64.11 balo.

Po jos trumpąją programą atlikusiai K. Valijevai arbitrai skyrė net 82.16 balo. Ji šovė į rikuotės viršų akivaizdžiai lenkdama jau pasirodžiusias čiuožėjas.

Puikiai trumpąją programą atliko paskutinės startavusios A. Ščerbakova bei japonė K. Sakamoto.

K. Valijevos tautietė surinko 80.20 balo, japonė po trumposios programos liko trečia (79.84).

Apskritai pirmame penketuke – ROK atstovės ir japonės: (vieta, čiuožėja, šalis, balai po trumposios programos):

1.Kamila ValijevaROK82.16
2.Anna ŠčerbakovaROK80.20
3.Kaori SakamotoJaponija79.84
4.Aleksandra TrusovaROK74.60
5.Wakaba HiguchiJaponija73.51

Į vasario 17 dieną vyksiančią laisvąją programą kartu su K. Valijeva pateko 25-ios čiuožėjos.

IOC iš anksto paskelbė neskubėsiantis išdalinti medalių, jei vieną jų pelnys K. Valijeva. Galutinių sprendimų rusės dopingo byloje bus laukiama ir prieš patvirtinant praėjusią savaitę įvykusių komandų varžybų rezultatus.

Primename, pirmadienį Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) atmetė skundus dėl laikino K. Valijevos suspendavimo panaikinimo, taip sudarydamas rusei galimybę antradienį moterų dailiojo čiuožimo varžybose pademonstruoti savo trumpąją programą.

Praėjusią savaitę Tarptautinės testavimo agentūra patvirtino, jog sportininkės organizme aptikta draudžiamos medžiagos trimetazidino – širdies veiklą stiprinančio preparato, kuris sportininkams gali suteikti neleistiną pranašumą prieš konkurentus dėl padidėjusios ištvermės ir energijos.

Jaunosios čiuožėjos šlapimo mėginys buvo paimtas gruodžio 25 d. Rusijos čempionato metu. Jis buvo išsiųstas ištirti į Stokholmo (Švedija) laboratoriją.

Atsakymas gautas tik vasario 8 d. – praėjus dienai po pirmojo Rusijos olimpinio komiteto (ROC) atstovų triumfo Pekine komandų varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)