Moterų komandų sprinte lenktyniavo 17-metė Eglė Savickaitė ir 16-metė Ieva Dainytė.

Antrajame iš dviejų pusfinalių kovojusios lietuvės spėjo įveikti daugiau nei pusę distancijos, kai I. Dainytei teko užleisti trasą lyderių traukiniui – aplenktos ratu mūsų šalies atstovės buvo priverstos baigti varžybas.

Galutinėje įskaitoje Lietuvos olimpietės pasidalino 23-26 vietomis su taip pat ratu aplenktomis Brazilija, Graikija ir pirmame pusfinalyje startavusia Turkija.

„Turėjome tikslą aplenkti graikes ir braziles, nes asmeniniame sprinte tai pavyko. Galvojome, kad čia irgi galėsime su jomis pasivaržyti. Nepavyko“, – po finišo sakė du etapus po 1,5 km spėjusi įveikti E. Savickaitė.

Antrajame savo etape pralenkta I. Dainytė neslėpė: „Buvo labai sunku važiuoti. Gaila, kad nebaigėme varžybų, todėl nėra kuo labai džiaugtis. Būtų buvę tikrai smagiau, jei būtume aplenkusios graikes ir braziles.“

Moterų komandiniame sprinte triumfavo Vokietija, sidabro medaliais pasidabino švedės, o bronzą iškovojo ROC (Rusijos olimpinis komitetas) atstovės.

Paklaustos, ar parsiveš naudingų pamokų iš pirmų karjeroje olimpinių žaidynių, jaunosios slidininkės sutartinai atsakė: „Taip, labai daug.“

Anot sportininkių, labiausiai motyvuoja galimybė vienoje trasoje varžytis su geriausiomis pasaulio slidininkėmis.

„Tai, kad šiandien pralaimėjome, mums bus geras stumtelėjimas, spyris į užpakalį stengtis dar labiau“, – tikino E. Savickaitė.

Iš Pekino į Lietuvą E. Savickaitė ir I. Dainytė parskris vasario 19 d. ir jau vasario 20 d. iškeliaus į Norvegiją, kur vasario 22-27 d. startuos pasaulio jaunimo čempionate.

Olimpinėse vyrų komandų sprinto varžybose Modestas Vaičiulis ir Tautvydas Strolia, daugiau nei pusę lenktynių lygiai kovoję su lyderiais, vėliau kiek atsiliko, bet kiekvienas įveikė po tris ratus ir pasiekė galutinį finišą. Pirmame pusfinalyje jie buvo dvylikti, už nugaros palikę Pietų Korėjos atstovus, o galutinėje įskaitoje užėmė 24 vietą.

„Prieš varžybas galvojau, kad bus daug blogiau. Nes vėl kilo problemų su skrandžiu. Teko gerti vaistus. Tačiau smagu, kad pavyko beveik keturis atsilaikyti su grupe. Sunkiausia buvo važiuoti į kalną – lygumoje kaip ir nieko. Atidaviau, ką galėjau. Nebuvo žiauriai blogai“, – pasirodymą komentavo T. Strolia.

M. Vaičiulis pridūrė: „O aš galvojau, kad gal bus truputį geriau. Po du ratus atsilaikėme normaliai, bet trečiajame buvo visiškai ragas. Užvažiavau į paskutinį kalną ir atjungė taip, kad su trumpais proto aptemimais vos atvažiavau perduoti estafetę Tautvydui. Kalnuose esame ne kartą buvę ir startavę, apie pusantro kilometro aukštyje. Čia aukštis ne ką didesnis – 1700 m. Gal čia kažkaip kitaip veikia oro stygius kūną ir protą?“

26 metų T. Stroliai tai buvo debiutas olimpinėse žaidynėse. „Gal kiek kitaip viską įsivaizdavau. Bet kai atvažiavau, supratau, kad tai tiesiog varžybos. Tik gal daugiau dėmesio joms skiriama. Bet papildomo jaudulio nesukėlė. Gal tik dabar, per komandų sprintą, nes jaučiuosi atsakingas ne tik už save, bet nenoriu ir Modesto nuvilti.

Smagu atstovauti Lietuvai, sulaukti dėmesio bent čia. Nėra tiek daug lietuvių, kurie čia dalyvauja. Jaučiuosi smagiai, ypač tokią dieną, Vasario 16-ąją“, – sakė šeimos tradicijas pratęsęs slidininkas.

Jo mama Kazimiera Strolienė pati startavo net trejose olimpinėse žaidynėse. Dvejose – 1992 m. Albervilyje ir 1994 m. Lilehameryje – biatlono varžybose, 1998 m. Nagane – slidinėjimo. Pekine K.Strolienė yra viena Lietuvos rinktinės trenerių.

Be to, 2010 m. Vankuveryje ir 2018 m. Pjongčange lenktyniavo Tautvydo brolis slidininkas Mantas Strolia.

Beje, M. Vaičiulis su Tautvydo Strolios broliu Mantu Vankuveryje pasiekė savo geriausią olimpinį rezultatą – užėmė 18 vietą komandų sprinte laisvuoju stiliumi.

Vyrų komandinio sprinto nugalėtojais tapo Norvegijos slidininkai, sidabrą laimėjo suomiai, o bronzos apdovanojimus iškovojo ROC atstovai.

Vyriausias Lietuvos olimpinėse delegacijos Pekine narys 32 metų M. Vaičiulis, paklaustas, ar ruošis ir ketvirtoms karjeroje olimpinėms žaidynėms, šyptelėjo: „Nežinau. Nežinojau juk, ar bus trečios. Bet kažkaip spontaniškai pasisportuojant pavyko išsiruošti. O dėl ketvirtųjų per daug negalvoju. Laikas ir gyvenimas parodys, kaip bus toliau. Dabar dar pratęsime darbą. Žiūrėsime, kaip toliau dėliosis sezono planai, ką sutarsime su Nacionaline slidinėjimo asociacija. Ar kažko sieksime toliau, ar eisime į užtarnautą poilsį.“

Anot T. Strolios, šį sezoną dar laukia varžybos: „Šį sezoną dar reiks užbaigti, juk daug darbo padaryta. Dalyvausime dar varžybose. Aišku, rezultatas čia nebuvo pats geriausiais. Bet reikia, ką pasiruošėme, pamėginti kitose varžybose panaudoti.“

Iš Pekino į gimtinę slidininkai iškeliaus vasario 21 d. O likusias iki kelionės dienas planuoja treniruotis.

Lietuvai Pekino olimpinėse žaidynėse iš viso atstovavo 13 sportininkų.

Asmeninėse varžybose geriausiai sekėsi biatlonininkui Vytautui Stroliai, individualiose 20 km lenktynėse užėmusiam 21 vietą.

Bendrai aukščiausiai pakilo Lietuvos vyrų biatlono rinktinė, estafetėje finišavusi 14-ta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)