K. Ilvesas ambicingai pradėjo dieną ir šuoliuose su slidėmis nuo didžiojo tramplino užfiksavo antrą rezultatą, nuskriejęs 140 m.

Įveikęs 2 m didesnį atstumą pirmoje vietoje rikiavosi esto likimo draugas J. M. Riiberis.

Antroji varžybų dalis abiem buvo gerokai sudėtingesnė.

Norvegas, karantiną palikęs tik pirmadienį, 10 km slidinėjimo trasoje buvo išauginęs savo persvarą prieš konkurentus iki minutės, kuomet susimaišęs pasuko ne ten, kur reikia, ir išbarstė beveik visą pranašumą.

Jarlas Magnusas Riiberis

24-erių daugkartinio pasaulio čempiono klaidą veikiausiai lėmė faktas, jog prieš tai dėl izoliacijos jis neturėjo progos treniruotėse susipažinti su trasa.

Artėjant prie finišo J. M. Riiberį apleido ir fizinės jėgos – galiausiai jam liko tenkintis aštunta vieta.

Iš paskos distanciją užbaigė K. Ilvesas, kuris taip pat buvo visiškai išsekęs ir susmuko vos kirtęs finišo liniją.

25-erių sportininkui pagalbą suteikė Estijos rinktinės gydytojas, po pasirodymo jis nebeturėjo jėgų bendrauti su žiniasklaida ir sulaužydamas nustatytą protokolą išvyko tiesiai į olimpinį kaimelį.

Tiesa, K. Ilveso atveju, devinta vieta taip pat yra solidus rezultatas. Trečią kartą olimpinėse žaidynėse startavęs estas iki šiol nebuvo pasižymėjęs nei jose, nei pasaulio čempionatuose. Kita vertus, šiame sezone K. Ilvesas demonstravo puikią sportinę formą, praėjusį mėnesį tapęs prizininku dviejuose pasaulio taurės varžybų etapuose. Tai jam leido pakilti į šeštą vietą bendroje įskaitoje.
Kristjanas Ilvesas

O triumfavo antradienį kitas Norvegijos atstovas Jorgenas Graabakas, šokdamas nuo tramplino užėmęs tik 12-ą vietą ir trasoje turėjęs panaikinti daugiau nei 2 min. deficitą. Jis pakartojo savo pergalę 2014 metų Sočio žaidynėse.

Praėjusią savaitę J. Graabakas panašiu stiliumi tapo olimpiniu vicečempionu šuolių nuo normalaus tramplino ir slidinėjimo dvikovėje.


Sidabrą šįsyk pelnė dar vienas norvegas Jensas Luraasas Oftebro, bronzą – japonas Akito Watabe. Kartu finišavusius prizininkus skyrė vos 0,6 sek.

Įdomu, jog varžybos baigėsi stingdant daugiau nei 20 laipsnių speigui – įprastai tokiomis sąlygomis šiaurės dvikovės startai būna atidedami.

Pirmadienį iš karantino buvo paleista ir gyva šiaurės dvikovės legenda Ericas Frenzelis. 33-ejų triskart olimpinis čempionas iš Vokietijos antradienį dar nestartavo, tačiau ruošiasi padėti savo tautiečiams ketvirtadienį šiaurės dvikovės olimpinę programą užbaigsiančiose komandų varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)