Papildomame atkrintamųjų varžybų etape Latvijos ledo ritulininkai 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) nusileido pirmą kartą žaidynėse dalyvaujančiai Danijos rinktinei.

Abu įvarčius latviams pelnė kapitonas Lauris Darzinis, o į jų vartus ritulį nukreipė Mortenas Poulsenas, Julianas Jakobsenas bei pergalę danams išplėšęs Markusas Lauridsenas.


Antrame kėlinyje Hario Vitolinio auklėtiniai pirmavo 2:1 ir turėjo begalę progų įtvirtinti savo pranašumą. Trečiame kėlinyje Latvijos ekipa taip pat ne sykį buvo arti to, kad susigrąžintų persvarą, bet nesugebėdavo realizuoti net situacijų, kai du žaidėjai iščiuoždavo prieš danų vartininką Sebastianą Dahmą.

Grupės varžybose kritikavęs savo auklėtinius dėl motyvacijos stokos, šįkart H. Vitolinis tiesiog dūsavo dėl nusisukusios fortūnos.

„Pergalė buvo mūsų rankose. Buvome tinkamai pasiruošę ir nusiteikę, turėjome užtektinai pavojingų momentų. Tereikėjo juos išnaudoti“, – apgailestavo 53-ejų treneris.


Beje, jam jau pirmame kėlinyje teko pakeisti susižeidusį pagrindinį vartininką Janį Kalninį, tačiau tuo specialistas pralaimėjimo nepateisino.

Po latvių pasirodymą Pekine užbaigusių rungtynių apie pasitraukimą iš rinktinės paskelbė du dešimtmečius jai atidavęs 37-erių puolėjas L. Darzinis ir ketveriais metais jaunesnis kitas puolėjas Kasparas Daugavinis.

Galutinėje 12 komandų įskaitoje Lietuvos kaimynai liko priešpaskutiniai.


Per visą istoriją olimpinėse žaidynėse Latvijos ledo ritulininkai nesukrapštė nė taško tik antrą kartą – pirmąsyk olimpinis turnyras panašiai „tuščias“ buvo dar 1936 metais Garmiše-Partenkirchene.

Į 2018 metų Pjongčango žaidynes jie nepateko. Geriausias latvių rezultatas – 8-a vieta, užimta 2014 metais Sočyje.

Tuo metu danai toliau sėkmingai pildo savo ledo ritulio istoriją. Grupės varžybose jie netikėtai pranoko Čekiją ir Šveicariją, o vienintelę nesėkmę patyrė prieš titulą ginančią Rusijos olimpinio komiteto (ROC) komandą.

Būtent su pastarąja dar kartą teks susiremti trečiadienį olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje.

Kitą porą sudarys amerikiečiai ir slovakai, kurie papildomame etape 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) susitvarkė su Pjongčango olimpiniais vicečempionais vokiečiais.

Tuo metu Suomija susirems su Šveicarija, rezultatu 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) eliminavusia Čekiją. Įdomu, jog pastaroji pasižymėjo pirmoji, tačiau grąžos gavo keturis įvarčius be atsako bei rungtynių pabaigoje vilčių išsigelbėti nebeturėjo.

Čekai į stipriausių aštuntuką olimpiadoje nepateko pirmą sykį istorijoje, įskaitant ir Čekoslovakijos erą.

Per ištisą amžių taip žemai jie nebuvo finišavę ir planetos pirmenybėse.

Savo varžovų ketvirtfinalyje dar laukia Švedija, kuri galynėsis su Kanados ir Kinijos poros nugalėtojais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)