Aprangos raštas sukurtas bendradarbiaujant su keramiku Valdu Pukevičiumi. Aprangoje dominuoja sodri žalia spalva.

„Gili žalia, samanų spalva, surišta su pasipriešinimu. Lietuvos spalva yra žalia, visos didžiausios pergalės pasiektos dėvint šią spalvą, – teigė A.Pogrebnojus. – Lietuviškų simbolių yra visame aprangos rašte. Keramikas padarė keramikinį 3x2 m dydžio pano, mes jį fotografavome ir iš jo padarėme raštą.“

Dizaineris išskyrė vieną lietuvių partizanams būdingą aprangos detalę – piramidės formos Lietuvos vėliavą.

„Vėliava piramidėje yra ant priekio, ant kepurės ir ant nugaros. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad pas partizanus, kurie kovojo su sovietais, vienoje iš aprangų vėliava buvo įdėta būtent į tokią piramidę“, – paaiškino A. Pogrebnojus.

Savo apranga tarp visų planetos biatlono taurės varžybose dalyvaujančių ekipų lietuviai išsiskiria. Išskirtinai jie atrodys ir Pekine.

„Jie visiškai kitaip atrodo nei visos komandos. Kitų dizainerių darbus demonstruoja manekenai ant podiumo, o mano darbus rodo sportininkai olimpinėse žaidynėse.

Tai geras dalykas. Tikiuosi, kad žaidynės bus laimingos ir kas nors iškovos medalį. Tai fantastika, bet vis tiek reikia tikėti“, – šyptelėjo A. Pogrebnojus.

Lietuvai vasario 4-20 dienomis vyksiančiose Pekino olimpinėse žaidynėse atstovaus penki biatlonininkai: Vytautas Strolia, Tomas Kaukėnas, Karolis Dombrovskis, Linas Banys ir Gabrielė Leščinskaitė. Tai – didžiausia biatlonininkų delegacija šalies istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)