Tai bus jau trečiosios olimpinės žaidynėse J. Bernoto karjeroje – 2012 metais Londone jis užėmė 12 vietą, 2016-aisiais Rio de Žaneire liko 25-as.

„Aišku, kad atvykau į Japoniją su lūkesčiais. Tikiuosi, kad bus geriau nei Londono olimpiadoje. Kol kas sunku prognozuoti. Visi gerai pasiruošę ir nusiteikę, manau, kad netrukus pamatysime, kaip bus“, – sakė Lietuvos olimpietis.

Kol dėl artėjančio taifūno sunerimę Tokijo žaidynių organizatoriai keičia irklavimo startų datas, banglentininkai, anot jo, trina rankomis: „Mačiau, kad tas taifūnas artėja. Banglentininkai laukia jo, tikėtina, kad bangų sulauksime, bet abejoju, ar vėjas mus pasieks, veikiausiai nespės ateiti“.

Mėginame išsiaiškinti visas subtilybes, nes oro sąlygos permainingos. Kol kas prognozės tokios, kad vėjas bus silpnas, o tai man nėra paranku. Na, gal sulauksime to taifūno.
Juozas Bernotas

J. Bernotas su kitais RS:X burlenčių klasės atstovais dvi dienas iš eilės turės po tris plaukimus, tuomet, po laisvos dienos, tokia pačia tvarka varžysis dar dvi dienas. Kelialapį į liepos 31 dienos varžybas iškovos tik 10 stipriausiųjų.

„Yra toks planas prasibrauti į dešimtuką, o kaip bus, pamatysime“, – šyptelėjęs kalbėjo lietuvis. Pasak jo, nepaisant pandemijos, kelionių apribojimų ir treniruočių partnerių trūkumo paskutiniais metais lengva nebuvo, tačiau jis jaučiasi puikiai pasiruošęs.

Kartu su visais buriuotojais J. Bernotas įsikūrė ne olimpiniame kaimelyje, o beveik pusšimčiu kilometrų nuo pagrindinių olimpinių žaidynių objektų nutolusioje Enošimos saloje, kur garbinama muzikos ir pramogų deivė Bendzaiten, anot padavimų, iškėlusi šią salą iš jūros gelmių.

„Sąlygos geros. Turime sporto salę viešbutyje, važiuojame į jachtklubą, iš kur galime išplaukti. Ant vandens jau apribojimų nėra jokių. Nėra labai sudėtinga ar blogai, – pasakojo nuo liepos 15 dienos Sagamio įlankos vandenis prisijaukinti bandantis lietuvis. – Mėginame išsiaiškinti visas subtilybes, nes oro sąlygos permainingos. Kol kas prognozės tokios, kad vėjas bus silpnas, o tai man nėra paranku. Na, gal sulauksime to taifūno. Aišku, karšta, bet šiluma man netrukdo, norėtųsi tik daugiau vėjo“.

Ar trečias kartas žaidynėse bus paskutinis? J. Bernotas brūkšnio nebrėžia – atvirkščiai, su optimizmu žvelgia į artėjančias permainas jo burlenčių klasėje.

„Po šių olimpinių žaidynių keisis burlenčių klasė – turėsime naują inventorių, naujas burlentes su povandeniniais sparnais. Man tai būtų palanku ir gerai, stengčiausi patekti ir į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Jei nepavyks, turime ir daugiau sportininkų, pretenduojančių į būsimą olimpiadą. Tai jei ne pats, tai stengsiuosi padėti pasiruošti kitiems, kad tinkamai atstovautų mūsų šaliai“, – sakė jis.

Paklaustas, ar jau turėjo kokių nors nuotykių per viešnagę Japonijoje, J. Bernotas prajunka: „Čia tas klausimas, į kurį su malonumu atsakau, kad ačiū Dievui – ne. Viskas pagal planą, netikėtumų nebuvo. Stengiamės vengti susibūrimų, kad neužsikrėstume ir nepagautume viruso“.

Buriavimo sporto šakoje Tokijo olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus ir Viktorija Andrulytė, kuri savo kovas „Laser Radial“ klasėje pradės taip pat sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)