Oficialiai pirmosios Tokyo 2020 žaidynes pradėjo dvi softbolo (moterų beisbolo) rinktinės – Japonija ir Australija.

Fukušimoje vykusias jų tarpusavio rungtynes 8:1 laimėjo japonės, kurios teoriškai gina olimpinių softbolo čempionių titulą. Teoriškai, nes paskutinį kartą į žaidynių programą softbolas buvo įtrauktas dar 2008-aisiais Pekine, o vėliau kuriam laikui iš jos pašalintas.

Pirmosios oficialios žaidynių rungtynės buvo sužaistos ne Tokijuje, o Fukušimoje, tuščiame „Azuma“ beisbolo stadione.

Čia vyks moterų softbolo ir vyrų beisbolo turnyrai.

Fukušima kaip vienas iš žaidynių centrų pasirinktas organizatorių sprendimu, norint šią Japonijos prefektūrą ir vėl parodyti kaip saugų turistams ir svečiams po potvynio ir atominės katastrofos, nutikusios 2011-aisiais.

Visgi svečiams iš užsienio apsilankyti šiame 240 km nuo sostinės Tokijo esančiame regione nebus lemta, nes dėl koronaviruso pandemijos plitimo žaidynes nuspręsta organizuoti be žiūrovų.

Taigi, Fukušimoje esančiuose sporto objektuose lankysis tik patys varžybų dalyviai, žurnalistai ir žaidynių organizatoriai.

Pralaimėjusių australių kapitonė Stacey Porter po pirmųjų rungtynių sakė, kad buvo malonu sudalyvauti visas olimpines žaidynes atidarančiame mače, tačiau aplinka buvo neįprasta.

„Mums teks priprasti prie tuščių tribūnų. Nuolat nesąmoningai žvalgėmės po jas, nes ten esame įpratusios matyti sirgalius, tačiau šį kartą buvo kitaip“, – pažymėjo ji.

„Nepaisant visko, atmosfera buvo gera“, – pridūrė komandos žaidėja Kaia Parnaby.

Po jau minėtų rungtynių tarpusavyje ten pat žaidė ir JAV bei Italijos rinktinės – pasaulio čempionės amerikietės laimėjo 2:0.

Softbolas Tokijo olimpinėse žaidynėse: Australija prieš Japoniją

Kaip praneša vietos žiniasklaida besiremiantis „USA Today“ portalas, varžybų ryta šalia stadiono esančiame parke buvo nejaukiai tuščia, tačiau aplinką prižiūrintys darbuotojai vieną „žaidynių žiūrovą“ aptiko. Pasirodo, kad parke aplink stadioną vaikštinėjo rudasis lokys.

„Gavome tokios informacijos iš skirtingų šaltinių“, – patvirtino ir vietos policijos vadovas.

„Bandėme surasti parke gyvūną ir jį pašalinti iš teritorijos, tačiau kol kas to padaryti nepavyko. Laimei, varžybose nėra žiūrovų, todėl pavojus nekyla – parkas didelis, o mes toliau vykdome lokio paieškas“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau nei žaidynių ceremonija prasidės ir beisbolo bei futbolo turnyrai.

Oficialiai Tokijo stadione žaidynės bus atidarytos penktadienį po pietų Lietuvos laiku ir truks iki rugpjūčio 8-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)