Sekmadienį – olimpiados uždarymo ceremonijos dieną – COVID-19 diagnozuotas Vokietijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos sporto direktorei Susanne Wiedemann.

Vietoje kelionės namo jau teks papildomoms dviem savaitėms izoliuotis Japonijos sostinėje.

Federacija skelbia, kad visų kitų komandos narių paskutinieji testai buvo neigiami.

Primename, kad fiasko jojime brangiai kainavo A. Schleu: po trijų rungčių pirmavusi vokietė galiausiai užėmė tik 31-ą vietą.

Po šios kontroversijos Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) paskelbė svarstysianti jojimo rungties reglamento pakeitimus, kad „tiek sportininkų, tiek žirgų gerovė būtų dar labiau apsaugota“.

„Nors per moterų varžybas niekas fiziškai nebuvo sužeistas, jų eiga sukėlė streso tiek pačioje penkiakovės bendruomenėje, tiek už jos ribų. Turime daryti viską, kad ateityje bet kokios rizikos būtų minimalizuotos.

Tačiau jojimas yra neatsiejama penkiakovės dalis dar nuo barono Pierre'o de Coubertino laikų. Sugebėjimai konkurencinėje aplinkoje suvaldyti žirgą yra vienas iš privalomų įgūdžių penkiakovininkams. O nenuspėjamumas, kylantis dėl to, jog sportininkai turi tik 20 min. apsiprasti su nepažįstamais žirgais, yra dalis dramatiško spektaklio, dėl kurio šis sportas toks unikalus“, – rašoma UIPM pranešime.

Sidabrą moterų varžybose laimėjusi lietuvė Laura Asadadauskaitė-Zadneprovskienė savo medalį į Lietuvą parsivežė pirmadienio popietę.

Žaidynių organizatorių duomenimis, nuo liepos 1 d. koronavirusas buvo nustatytas 464 žaidynėse akredituotiems asmenims. Maždaug trys dešimtys atletų buvo priversti dėl šios priežasties praleisti savo startus, tarp jų – ir pasaulio šuolių su kartimi čempionas Samas Kendricksas iš JAV ar golfo reitingo lyderis iš Ispanijos Jonas Rahmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)