Dviviečių baidarių 500 m moterų varžybų pusfinalį Japonijoje Špela Ponomarenko Janič ir Anja Osterman norės pamiršti kuo greičiau.

Sėkmingai distanciją pradėjusios slovėnės baidarę irklavo tarp keturių geriausių savo pusfinalio dalyvių ir užtikrintai artėjo link pagrindinio A finalo, tačiau prieš pat distanciją netikėtai apsivertė.

Abi slovėnės atsidūrė vandenyje, o prie jų atskubėję ir gelbėtojų funkciją atlikę teisėjai abi moteris įtraukė į savo valtį. Slovėnės negalėjo suvaldyti ašarų.

Maža to, kad jos liko be A finalo, sportininkės apskritai buvo diskvalifikuotos – kadangi nekirto finišo linijos, joms nebuvo leista plaukti netgi B finale.

„Negalėjau to įsivaizduoti netgi kaip blogiausio sapno. Tai – vienas juodžiausių mano karjeros momentų. Apvirtome pačiu netinkamiausiu momentu, žaidynėse, prieš pat finišą. Man apskritai toks dalykas nebuvo nutikęs nė karto gyvenime. Nežinau, kaip reikės su tuo susitaikyti. Nesupratau, kas atsitiko – tiesiog staiga supratau, kad atsidūrėme vandenyje“, – ašaras braukė Š. Ponomarenko Janič.

„Negaliu suprasti, kas atsitiko. Likome be nieko. Mūsų olimpinės svajonės buvo sudaužytos – nežinau, kaip reikės miegoti, kaip reikės tai įsisąmoninti“, – kolegei pritarė ir A. Osterman.
Likimo ironija – net ir po apmaudžios varžybų pabaigos, burtų keliu būtent jai teko apsilankyti dopingo kontrolėje.

Po košmariškai pasibaigusio pusfinalio galvą purtė ir slovėnių treneris Stejpanas Janičius.

„Aš manau, mes turėjome galimybių finale kovoti dėl medalių. Bet dabar nėra ko apie tai kalbėti – visi matė, kas atsitiko. Taip, aš buvau įsiutęs, taip, aš rėkiau ir draskiausi tribūnoje. Aš negaliu suprasti, kur buvo padaryta klaida...“, – apmaudą liejo jis.

Vėliau įvykusiame finale šios baidarių rungties auksą iškovojo Naujosios Zelandijos irkluotojos. Sidabras atiteko Lenkijos, bronza – Vengrijos sportininkių porai.

Abiem vandenyje atsidūrusioms slovėnėms žaidynės dar nėra baigtos. Jos trečiadienį dalyvaus ir individualiose baidarių varžybose.

Apskritai Slovėnijos olimpinė delegacija, kurią sudaro 53 sportininkai, Tokijo olimpinėse žaidynėse jau iškovojo 4 medalius – 2 aukso ir po vieną sidabro ir bronzos.

Auksu pasipuošė kanojininkas Benjaminas Savšekas ir dviratininkas Primožas Rogličius, sidabrą iškovojo dziudo kovotoja Tina Trstenjak, o bronzą – dviratininkas Tadejus Pogačaras.

Itin didžiules viltis slovėnai deda į Lukos Dončičiaus vedamą krepšinio rinktinę, kuri jau prasibrovė iki žaidynių pusfinalio.

Tokijo olimpinės žaidynės truks iki rugpjūčio 8-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)