Žaidynių debiutantas A. Šidiškis B grupėje konkuravo su keturiais varžovais.

Su 156 kg rovimo rungtyje A. Šidiškis B grupėje užėmė 4 vietą. Mažiau už lietuvį B grupėje rovimo veiksmu štangą iškėlė tik Amerikos Samoa atstovas Malietoa Tanumafili – 150 kg.

Lietuvio sėkmingi buvo pirmieji štangos rovimo bandymai su 151 kg ir su 156 kg, tačiau 160 kg svorio mėginimas nebuvo įskaitytas.

Stūmimo rungtyje lietuviui pakluso 182 kg, 187 kg, o trečiasis 190 kg buvo neįskaitytas. Su geriausiu 187 kg išstumtu svoriu A. Šidiškis užėmė trečią vietą.

Bendroje dviejų rungčių sumoje Lietuvos sunkiaatletis surinko 343 kg ir užėmė trečią vietą. Jis aplenkė australą Ryaną Matthew (338 kg) ir M. Tanumafili iš Amerikos Samoa (330 kg).

„Viskas gerai. Džiaugiuosi. Nuotaika gera. Tikslas ir buvo patekti į dvyliktuką. Jį ir įvykdžiau. Gal asmeninio rezultato norėjau geresnio. Stabdė traumos. Gal kiek per vėlai buvo sužinota apie patekimą į olimpiadą, gal pritrūko laiko pasiruošimui“, – trumpai drūtai po varžybų kalbėjo A. Šidiškis.

B grupėje geriausiai pasirodė turkas Aymenas Bacha, surinkęs 388 kg sumą, o antras liko Ovezas Ovezovas iš Turkmėnistano (371 kg).

„Mačiau, kad tuos aukštesnes vietas užėmusius varžovus pavyti nepavyks. Norėjau išlaikyti tą poziciją, kurią turėjau, aplenkti australą ir atstovą iš Samoa. Net ir pasiekęs savo asmeninį geriausią rezultatą nebūčiau pakilęs aukščiau, o tokiose varžybose svarbiausia yra vieta, o ne rezultatas“, – pridūrė lietuvis.

Iš užsitikrintos 12-ą į 11-ą vietą A. Šidiškį kilstelėjo netikėta Ali Hashemi nesėkmė. Stūmimo rungtyje visi trys jo bandymai buvo nesėkmingi ir iranietis nepasiekė įskaitinio rezultato.

Olimpiniu čempionu šioje svorio kategorijoje tapo olimpinį rekordą pasiekęs uzbekas Akbaras Djurajevas (430 kg). Sidabrą antrose žaidynėse iš eilės iškovojo armėnas Simonas Martirosyanas, o bronza džiaugėsi latvis Arturas Plesniekas (410 kg).

Tai antrasis latvių medalis Tokijo žaidynėse – prieš tai čempionais tapo vyrų krepšinio 3×3 rinktinės žaidėjai.

A. Šidiškis yra ketvirtasis nepriklausomos Lietuvos sunkiaatletis, kuris varžėsi olimpinėse žaidynėse: pirmasis buvo Povilas Vitonis, kuris 1928 m. Amsterdamo olimpinėse žaidynėse buvo penkioliktas ir nešė Lietuvos trispalvę, antrasis – Ramūnas Vyšniauskas (dalyvavo 1996 m. Atlantos, 2000 m. Sidnėjaus, 2004 m. Atėnų ir 2008 m. Pekino žaidynėse), trečiasis – Aurimas Didžbalis, kuris 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse pelnė bronzos medalį.

Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio. Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės moterų komandų sprinte laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Liepos 23 dieną startavusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)