Tokijo olimpinių žaidynių trišuolio atrankos B grupėje D. Zagainova vieninteliu sėkmingu bandymu toliausiai nušoko 13,10 m, tačiau to nepakako, kad patektų tarp 12 šios rungties finalo dalyvių.

Pirmas jos bandymas buvo neįskaitytas dėl peržengtos atsispyrimo linijos, antruoju mėginimu ji nušoko 13,10 m, trečiasis vėl buvo nesėkmingas.

Šįkart psichologiškai jaučiausi tvirtai, bet buvo labai sunku fiziškai. Tai matosi ne tik rezultate. Ne to tikėjausi. Rezultatas blogas. Nėra, ko komentuoti.
Diana Zagainova

Norint užsitikrinti vietą finale, reikėjo įveikti 14,40 m kvalifikacinį normatyvą arba patekti tarp 12 geriausią rezultatą atrankoje pademonstravusių lengvaatlečių.

Atrankos B grupėje D. Zagainova užėmė 15 vietą tarp 17 startavusių sportininkių.

Apskritai Lietuvos atstovė aplenkė tik keturias iš 32 atrankos varžybose dalyvavusių trišuolininkių.

Geriausią rezultatą tarp visų atrankos dalyvių pademonstravo Venesuelos atstovė Yulimar Rojas, nušokusi 14,77 m.

Yulimar Rojas

„Būtų apmaudu, jei gerai jautiesi fiziškai, bet nesusitvarkai su psichologija, kaip man ir nutiko 2019 metų pasaulio čempionate Dohoje. Šįkart psichologiškai jaučiausi tvirtai, bet buvo labai sunku fiziškai. Tai matosi ne tik rezultate. Ne to tikėjausi. Rezultatas blogas. Nėra, ko komentuoti“, – po trišuolio atrankos Tokijo olimpiniame stadione kalbėjo D. Zagainova.

Lengvaatletė teigė, kad geriausiai jautėsi šokdama trečią kartą: „Tai džiugina, nes kai stresuoji, viskas slysta iš po kojų. Bet aš gerai nusiteikiau jam, vis dėlto peržengiau liniją panašiai, kaip pirmą kartą. Šiandien yra taip. Būtent tokia savijauta. Spaudžiau viską, ką galiu. Kodėl nepavyko? Reikia nusiraminti ir panagrinėti su trenere“.

Trišuolininkė teigė, kad iš Tokijo olimpinio stadiono nepaisant netenkinančio rezultato išsineša ir nemažai įkvėpimo.

„Patirtis neįkainojama. Tai mano pirma olimpiada, o ne paskutinė. Kalbėjausi ką tik su olimpine čempione Caterine Ibarguen. Tai jos paskutinė olimpiada, pasveikinau ją. Ji atvyko po stovyklos Valensijoje, todėl šiek tiek esame pažįstamos. Ji gerai man pasakė: „Pirmoji olimpiada – nepakartojama patirtis ir niekur kitur to negausi. Kai atvažiuosi į antrą ar trečią olimpiadą, bus visai kas kita“. Džiugu iš jos išgirsti tokius žodžius, – tęsė D. Zagainova. – Jei matėte, kokie šįmet buvo normatyvai ir bendrai, koks olimpiados lygis, esu įsitikinusi, kad trišuolio finale bus pagerintas pasaulio rekordas ir per šią savaitę tuos rekordus stadione gerins dar ne vienas. Džiaugiuosi, kad esu čia“.

Trišuolininkė patvirtino, kad nusiteikusi siekti kelialapio tiek į 2024 metų Paryžiaus, tiek į 2028 metų Los Andželo olimpines žaidynes.

2019 metų Europos iki 23 metų trišuolio čempionės D. Zagainovos asmeninis rekordas yra 14,43 m. Šį sezoną vilnietė toliausiai šoko 13,68 m.

Nuo 2017 metų D. Zagainova treniruojasi Valensijoje (Ispanija), kur dirba su vienu geriausių Ispanijos lengvosios atletikos treneriu Rafaeliu Blangqueru Alcantudu. Taip pat lengvaatletę treniruoja Kęstutis Šapka.

Priminsime, kad šuolių į aukštį kvalifikacijos barjero penktadienį neįveikė ir Adrijus Glebauskas. Olimpinių žaidynių debiutantas pirmu kartu peršoko į 217 cm aukštį pakeltą kartelę, tačiau visi trys bandymai įveikti 221 cm ribą buvo nesėkmingi. Galutinėje įskaitoje A. Glebauskas pasidalino 26-29 vietas iš 33 dalyvių.

Tokijo olimpinėse žaidynėse penktadienį kovas pradėjo viena didžiausių Lietuvos vilčių Andrius Gudžius. 30-metis disko metikas nepasiekė kvalifikacinės ribos, bet su antru geriausiu rezultatu (65,94 m) atrankoje užtikrintai žengė į finalą, kuris vyks šeštadienį 14.15 val. Lietuvos laiku.

Olimpinės žaidynės Tokijuje baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Diana Zagainova
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)