Lietuvos plaukimo pažiba vyrų 200 metrų laisvuoju stiliumi rungties finale antradienį finišavo paskutinis, aštuntas (1 min. 45,78 sek.).

Lietuvis iškart atsiliko nuo pagrindinių konkurentų, kurių nesugebėjo pavyti ir per likusį nuotolį, o galiausiai liko už visų finalininkų nugarų.

„Naudojau vėl kitokią taktiką. Reikėjo kažką keisti, kad tik būtų greičiau. Jautėsi, pradžia tokia rizikinga. Gali pradėti greičiau ir tai jau labai jaučiasi pabaigoje, o gali šiek tiek ramiau ir distancija išsilaiko tolygiai. Mėginau rizikuoti, bet nepavyko“, – kalbėjo jis.

Nusivylimo nėra. Gal labiau norisi sužinoti visas detales, ką blogai padariau, kad jas galėčiau taisyti. Nes jei nežinai, ką taisyti, tuomet jau yra liūdna.
Danas Rapšys

Lietuvis pastebėjo, kad nesijautė gerai ir sakė, kad dabar tiesiog nori įvertinti laiką, ar pradėjo taip, kaip ir norėjo.

„Tikrai negalvojau, kad treke žmonės tokiais rezultatais plauks. Finalai čia būna pakankamai lėti, nes rytinėse dalyse plaukia ir finaluose, ir pusfinaliuose. Matosi, kad žmonės buvo pasiruošę gerai. Tokia loterija. Kai kurie net 1,5 sek. „nusimetė“ nuo vakar pusfinalio. Sakiau, čia bus loterija – kas gerai jausis, gerai jaus vandenį, tas ir laimės. Taip išėjo, – tęsė jis. – Nusivylimo nėra. Gal labiau norisi sužinoti visas detales, ką blogai padariau, kad jas galėčiau taisyti. Nes jei nežinai, ką taisyti, tuomet jau yra liūdna. Vieta? Čia varžybos. Reikia žiūrėti į ateitį“.

Anot D. Rapšio, daugiau lūkesčių likusiuose startuose nebus: „Praplauksiu jau dėl smagumo, kad pažiūrėčiau, ką galime kituose nuotoliuose. Atslūgau. Jaudulys nori nenori yra prieš tokius startus. Šiaip didelio jaudulio nejaučiau. Važiavau ne dėl to, kad patekčiau į finalą ar pusfinalį. Tiesiog norėjau įrodyti sau, kad galiu plaukti greitai. Kiekvienam žmogui skirtingai“.

D. Rapšio Tokijuje dar laukia vyrų 200 m kompleksinio plaukimo atranka ir komandinė vyrų estafetė 4 x 100 m kombinuotu būdu.

Aukso medalį iškovojo britas Tomas Deanas (1 min. 44,22 sek.), sidabro apdovanojimas atiteko minimaliai atsilikusiam jo tautiečiui Duncanui Scottui (1 min. 44,26 sek.), o olimpinė bronza – brazilui Fernando Schefferiui (1 min. 44,66 sek.).

Pirmadienį anksti ryte Lietuvos laiku D. Rapšys užtikrintai žengė į 200 m laisvuoju stiliumi finalą. Lietuvis pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 45,32 sek. ir tarp visų 16 dalyvių užėmė 3 vietą. Atrankos ir pusfinalio startus skyrė vos 13 valandų.

Sekmadienį vakare vykusiose 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankos varžybose panevėžietis distanciją įveikė per 1 min. 45,84 sek. ir devintu rezultatu pateko į varžybų pusfinalį.

D. Rapšio rekordas šioje rungtyje – 1 min. 44,38 sek.

Pasaulio 200 m laisvuoju stiliumi rekordas priklauso vokiečiui Pauliui Biedermannui (1:42.00), o olimpinių žaidynių rekordas – plaukimo legendai amerikiečiui Michaelui Phelpsui (1:42.96).

Vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finalas:

VietaPlaukikasŠalisLaikas
1.Tomas DeanasDidž. Britanija1:44,22
2.Duncanas ScottasDidž. Britanija1:44,26
3.Fernando SchefferisBrazilija1:44,66
4.Davidas PopoviciRumunija1:44,68
5.Martinas MaliutinasROC1:45,01
6.Kieranas SmithasJAV1:45,12
7.Sunwoo HwangasKorėja1:45,26
8.Danas RapšysLietuva1:45,78

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)