18-metis afrikietis į finalą pateko su prasčiausiu rezultatu, tačiau finišavo greičiausiai iš 8 dėl medalių kovojusių sportininkų.

Sensaciją pateikęs A. Hafnaoui distanciją įveikė per 3 min. 43,36 sek. Sidabrą iškovojo australas Jackas McLoughlinas (3 min. 43,52 sek.), bronzą – amerikietis Kieranas Smithas ( 3 min. 43,94 sek.).

„Aš negaliu tuo patikėti. Svajonė tapo realybe. Tai buvo geriausias mano plaukimas per visą gyvenimą“, – po finišo kalbėjo A. Hafnaoui.

Tai – pirmasis per visą istoriją aukso medalis, kurį iškovojo Tuniso sportininkas.

Apskritai Tuniso plaukikams tai yra trečias medalis per žaidynių istoriją.

A. Hafnaoui yra buvusio Tuniso krepšinio rinktinės žaidėjo Mahamedo Hafnaoui sūnus. 2018-aisiais jis dalyvavo jaunimo olimpinėse žaidynėse, kur finišavo aštuntas. 800 m plaukimo distancijoje jis buvo septintas.

Tunisietis 800 m plaukimo distancijoje varžysis ir Tokijo olimpinėse žaidynėse – tai įvyks antradienį.

Primename, kad viena iš didžiausių Lietuvos olimpinės rinktinės vilčių Danas Rapšys 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankos varžybose užėmė 13-ąją vietą ir į finalą nepateko.

Nors startavo itin sparčiai, vėliau lietuvis sulėtino tempą, distanciją įveikė per 3 min. 46.32 sek. bei savo plaukime liko tik 7-as, o bendroje rikiuotėje 13-as iš 36 dalyvių.

Šios distancijos pasaulio rekordas – 3 min. 40,07 sek. – priklauso vokiečiui Gerui Biedermannui. Jis buvo pasiektas dar 2009-ųjų vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)