Spaudos konferencijoje paklaustas, ar vis dar gali būti atšauktas svarbiausias pasaulio sporto renginys, T. Muto teigė, jog stebės infekcijos plitimą ir palaikys ryšius su kitais žaidynių organizatoriais.

„Mes negalime nuspėti, kaip keisis koronaviruso atvejų skaičius. Jei infekcija plis, mes palaikysime ryšį su kitais žaidynių organizatoriais.

Susitarėme, jog remdamiesi koronaviruso situacija mes vėl sukviesime penkių skirtingų pusių atstovus deryboms.

Šiuo metu atvejų skaičius gali augti arba mažėti, tad mes galvosime, kaip turėtume pasielgti, jei situacija prastės“, – kalbėjo T. Muto.

Nepaisant Tokijo olimpinių žaidynių organizatorių pastangų stabdyti koronaviruso grėsmę, artėjant olimpiados atidarymo ceremonijai kasdien pranešama apie užsikrėtusius sportininkus ir kitus į Japoniją atvykstančius svečius.

Per paskutinę parą buvo nustatyti dar 10 COVID-19 atvejų, iš viso nuo liepos 1 d. virusas diagnozuotas 68-iems su žaidynėmis susijusiems asmenims iš 22 tūkstančių, iki šiol atvykusių į Japoniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)