Mindaugas Griškonis pirmas iš lietuvių stojo prie starto linijos dar oficialiai neatidarytose Tokijo olimpinėse žaidynėse. Penktadienį (3 val. nakties Lietuvos laiku) patyręs atletas užtikrintais yriais skynėsi kelią 2000 m distancijos finišo link Jūros miško keliu pavadintoje trasoje.

Jau ketvirtose olimpinėse žaidynėse dalyvaujančiam M. Griškoniui ketvirtajame iš šešių atrankos plaukimų teko rungtis su keturiais olimpiečio duoną pirmąkart ragaujančiais atletais iš Saudo Arabijos, Turkijos, Kanados ir Bermudų.

M. Griškonis nuotolį įveikė per 7 min. 5.88 sek., atrankoje liko antras ir užtikrintai pateko į pirmadienį vyksiantį ketvirtfinalį.

Greičiausiai 2000 m įveikė kanadietis Trevoras Jonesas (7 min. 4.12 sek.), M. Griškonis nuo jo atsiliko 1.76 sek. Į ketvirtfinalį taip pap prasibrovė ir turkas Onatas Kazakli (7 min. 20.11 sek.).

Kiti du irkluotojai iš Bermudų ir Saudo Arabijos savo žygį šeštadienį mėgins pratęsti paguodos varžybose.

Pagal visiškai skirtingus scenarijus olimpinės žaidynės prasidėjo Lietuvos porinių dviviečių valčių įguloms.

Nuo Tokijo įlankos atitvertame kanale 4 val. 50 min. Lietuvos laiku jėgas išbandė ir naujoji porinės dvivietės įgula Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius.

Čia Tokijuje rungėsi 14 įgulų, suskirstytų į tris atrankos plaukimus. Lietuviai varžėsi trečiajame, kur kovojo keturi ekipažai.

S. Ritteriui ir A. Adomavičiui nesusiklostė pirmas startas: duetas savo atrankos plaukime liko paskutinis ketvirtas – 6 min. 23,08 sek. Jie 14,7 sek. atsiliko nuo Nyderlandų Melvino Twellarro ir Stefo Broeninko poros, kuri atstumą įveikė per 6 min. 8,38 sek.

Trys ekipažai pateko į pusfinalį, o lietuviai turės galimybę šeštadienį paguodos lenktynėse. Ten, norint patekti į pusfinalį, reikės aplenkti bent vienus varžovus – čekus, airius arba vokiečius.

Rio de Žaneiro žaidynių bronzinės prizininkės parodė, kad ne veltui šį sezoną jos vadinamos Lietuvos rinktinės lyderėmis.

Moterų porinė dvivietė Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė varžėsi trečiajame iš trijų atrankos plaukimų, kartu su Australijos, Vokietijos ir Nyderlandų įgulomis.

Lietuvės pirmavo beveik visą atrankos plaukimą ir tik jo pabaigoje, kai dėl patekimo į pusfinalį jau nebebuvo abejonių, užleido pirmąją poziciją Nyderlandų įgulai.

Lietuvės 2000 m nuotolį įveikė per 6 min. 50,38 sek. ir 0,48 sek. atsiliko nuo atrankos plaukime nugalėjusios Nyderlandų poros Roos de Jong ir Lisos Scheenaard.

Į kitą etapą pateko australės Amanda Bateman ir Tara Rigney (+3,4 sek.), o paskutinės liko vokietės Annekatrin Thiele ir Leonie Menzel (+9,71 sek.). Moterų porinių dviviečių varžybose iš viso startavo 13 duetų.

Paskutiniai iš lietuvių prasibrauti į finalą mėgino paskutinę akimirką į olimpinį laivą įšokęs porinės keturvietės ekipažas – Armandas Kelmelis, Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius ir Dominykas Jančionis.

Porinių keturviečių varžybose 10 ekipažų buvo padalinti į du atrankos plaukimus. Iš kiekvieno tiesiai į finalą pateko po dvi įgulas, o dar dėl dviejų vietų finale vyks kova paguodos lenktynėse.

Lietuviai startavo pirmame atrankos plaukime su Kinijos, Didžiosios Britanijos, Australijos ir Olandijos įgulomis.

Lietuvių keturvietė finišavo paskutinė penkta, nuotolį įveikė per 6 min. 3,07 min. bei 23,27 sek. atsiliko nuo Nyderlandų kvarteto.

Lietuviai turės galimybę paguodos plaukime, kuriame bus kovojama dėl dviejų vietų finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)