Australai pranoko olimpiados debiutantus rezultatu 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26), pasiūlydami Europos čempionams dar palaukti savo šlovės valandos olimpinėje arenoje.

P. Millsas buvo nesulaikomas nuo pat pirmų minučių ir suvertė net 42 taškus, išdalino 9 rezultatyvius perdavimus ir po finalinės sirenos nebesuvaldė džiaugsmo ašarų.

32-ejų krepšininkas iš viso šeštadienį užsitarnavo 35 naudingumo balus.

Tuo metu nuostabi pasaka, kurią šią vasarą sekė L. Dončičius, baigėsi „mediniu“ medaliu ir milžinišku nusivylimu.

Nepanaši į save Dalaso „Mavericks“ klubo žvaigždė daugiau ginčijosi su teisėjais bei varžovais nei organizavo savo komandos žaidimą.

Vieną techninę pražangą užsidirbęs ir vėliau rizikavęs nebaigti mačo gynėjas pelnė 22 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, bet pataikė tik 3 tritaškius iš 13, suklydo 8 kartus, o jo „+/-“ rodiklis buvo vienas prasčiausių komandoje (-16).


Nors Slovėnija laimėjo kovą „po lenta“ 39:32, koją kišo kur kas dažnesnės klaidos (17:10). Be to, australai šiek tiek taikliau metė tiek dvitaškius, tiek tritaškius.

Briano Goorjiano auklėtiniai laimėjo visus keturis kėlinius, leisdami slovėnams epizodiškai pirmauti tik pirmajame ir antrojo pradžioje.

Lemiamame ketvirtyje po L. Dončičiaus dvitaškio olimpiados naujokai buvo priartėję iki 80:83, tačiau atgal juos bloškė P. Millsas.

Ilgametis NBA krepšininkas, kuris jau žaidynių metu atsisveikino su San Antonijaus „Spurs“ klubu ir kol kas dar neoficialiai persikėlė į Bruklino „Nets“, svarbiausiais momentais žibėjo kartu su kitais ne vieną likimo smūgį patyrusiais Australijos veteranais: Joe Inglesu, Nicu Kay, Chrisu Gouldingu.

Svarų indėlį įnešė ir jaunosios kartos atstovai Jockas Landale'as, Dante Exumas, Matisse'as Thybulle. Australams nesutrukdė nė dar turnyro pradžioje pagrindinį jų vidurio puolėją Aroną Baynesą eliminavusi trauma.

Australija: Patty Millsas 42 (9 rez. perd.), Joe Inglesas 16 (9 atk. kam.), Jockas Landale'as 14, Dante Exumas 12, Matisse Thybulle 11 (5/5 dvit.);

Slovėnija: Luka Dončičius 22 (8 atk. kam., 7 rez. perd., 8 kl.), Klemenas Prepeličius 18 (7 atk. kam.), Mike'as Tobey 13, Jaka Blažičius 12, Zoranas Dragičius 9, Vlatko Čančaras 8.

Tarp keturių stipriausių olimpinėse žaidynėse „Boomers“ pateko penktą kartą istorijoje, tačiau jiems iki šiol nebuvo pavykę iškovoti jokios spalvos medalių: australai liko ketvirti tiek 1988-aisiais Seule, tiek 1996-aisiais Atlantoje, tiek 2000-aisiais Sidnėjuje, tiek 2016-aisiais Rio de Žaneire. Ketvirti jie buvo ir praėjusiame pasaulio čempionate Kinijoje.

Slovėnai pusfinalyje tik po dramatiško finišo 89:90 krito prieš prancūzus, tuo metu australai 78:97 neatsilaikė prieš amerikiečius.

Nugalėtojų titulą Tokijuje apgynė Pekino, Londono ir Rio de Žaneiro žaidynių čempionai JAV vyrai, kurie anksti ryte vykusiame didžiajame finale 87:82 įveikė Prancūziją.


Primename, kad būtent Slovėnijos komanda užkirto kelią į aštuntas olimpines žaidynes iš eilės Lietuvos rinktinei. Slovėnai lemiamame atrankos mače Kaune pranoko lietuvius 96:85.

Galutinė Tokijo olimpinio vyrų krepšinio turnyro komandų rikiuotė:

1. JAV 
2. Prancūzija
3. Australija
4. Slovėnija
5. Italija
6. Ispanija
7. Argentina
8. Vokietija
9. Čekija
10. Nigerija
11. Japonija
12. Iranas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)