Bričių kvartetas išplėšė kelialapį į rungties finalą fiksuodamas naują planetos rekordą – 4 min. 6,748 sek.

Praėjus kelioms sekundėms po pergalingo finišo kontakto neišvengė ir skaudžiai griuvo Katie Archibald bei Neah Evans.

Pojūčius krentant nuo dviračio treke geriausiai nusako faktas, jog sportininkių vidutinis greitis trasoje buvo daugiau nei 58 km per valandą.

Negana to, netrukus pasaulio rekordą dar kartą gerino Vokietijos komanda – 4 min. 6,159 sek. Ir ne paskutinį sykį.

Finale dėl aukso vokiečių traukinys lėkė tiesiog įstabiai ir nuo vos valandą gyvavusio savo pačių rekordo nubraukė dar beveik dvi sekundes.

Permainingos sėkmės įnorius savo kailiu patyrusioms ir rytinio tempo išvystyti nebepajėgusioms britėms neliko jokių šansų. Nugalėtojoms jos pralaimėjo daugiau nei 6 sek. ir tenkinosi sidabru.

Bronza atiteko JAV dviratininkėms.

Avarijos olimpinėse dviračių treko varžybose

Pačiuožinėti treku teko ir Didžiosios Britanijos vyrų persekiojimo komandos atstovui Charlie Tanfieldui, kuris pasimaišė po kojomis favoritams danams.

Taip pat rekordiniu tempu lėkusi Danijos komanda sparčiai vijosi britus, kėsindamasi aplenkti juos ratu. Tačiau ne vietoje ir ne laiku atsidūrė nuo tautiečių atsilikęs Ch. Tanfieldas, už kurio užkliuvo danų „garvežys“ Freddy Madsenas.

Po avarijos pašokęs ant kojų Danijos sportininkas buvo įniršęs ir išplūdo britą.

Varžybų organizatoriai nusprendė leisti komandoms pakartoti važiavimą pasibaigus konkurentų pasirodymams pirmame etape. Pakartotiniu bandymu danai prasimušė į finalą, o Didžiosios Britanijos atstovams liks varžytis dėl 7-8 vietų.

Vyrų komandų persekiojimo lenktynių prizininkai paaiškės trečiadienį.

Avarijos olimpinėse dviračių treko varžybose

Išvakarėse vykusiose kvalifikacijos varžybose nesuprantama nelaimė ištiko Australijos kvartetą.

Įpusėjus važiavimui tiesiog rankose ėmė byrėti Alexo Porterio dviratis, kurio vairas nulūžo trasoje. 25-erių australas krito – gerai bent tai, kad jis važiavo paskutinis ir paskui save komandos draugų nenusitempė.

Australijos komandai taip pat leista pakartoti važiavimą, tačiau susižeidus A. Porteriui ji nebeišvystė konkurencingo tempo ir prarado galimybes kovoti dėl medalių.

„Atvirai kalbant, mano smegenys dar negali susidoroti su šia situacija. Vos spėjau pajausti, kad kažkas lūžta, ir jau čiuožiau treku. Po to buvau tikrai įsiutęs“, – negalėjo atsitokėti sportininkas.

Australijos delegacija paskelbė nuodugniai ištirsianti, kodėl neatlaikė dviratininko inventorius.

Avarijos olimpinėse dviračių treko varžybose

Primename, kad dar skaudesnių avarijų praėjusią savaitę įvyko jau pasibaigusiose BMX dviračių olimpinėse varžybose.

Labiausiai nukentėjo titulą gynęs amerikietis Connoras Fieldsas, kuris pusfinalio važiavime po šuolio nesuvaldė dviračio, į jį po akimirkos įsirėžė dar du konkurentai.

28-erių dviratininkas greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas į ligoninę, kur jam diagnozuota smegenų kraujosrūva.

Po paros reanimacijoje paskelbta, jog kraujavimą pavyko sustabdyti, ir pavojus C. Fieldso gyvybei nebegresia. Tiesa, jam dar teks ilgai gydytis ne tik galvos traumą, bet ir šonkaulių lūžius bei plaučių pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)