L. Fabinas svorio stūmimo rungtyje keldamas 166 kg įrankį kelias sekundes balansavo ant kairės kojos, dešinę ištiesęs į šoną. Šis Kinijos sunkiaatlečio judesys sulaukė didelio dėmesio ir buvo pakrikštytas „flamingo“ poza. Tiesa, perėjęs prie dar didesnių svorių Kinijos sportininkas jau nebeišdykavo ir 172 kg įrankį iškėlė įprastiniu būdu, abiem kojomis tvirtai stovėdamas ant žemės.


Bendroje dviejų veiksmų – rovimo ir stūmimo – sumoje surinkęs 313 kg L. Fabinas užėmė pirmą vietą, o jo rezultatai stūmimo (172 kg) ir bendroje sumoje tapo naujais olimpiniais rekordais. Antras liko Indonezijos sunkiaatletis Eko Yuli Irawanas (302 kg), trečias – Kazachstano atstovas Igoris Sonas (294 kg).

Po pasirodymo atsakydamas į žurnalistų klausimas L. Fabinas teigė, kad stovėdamas su svoriu ant vienos kojos nesiekė pasirodyti ar demonstruoti savo sugebėjimų, tiesiog tokiu būdu jis stengėsi atgauti pusiausvyrą ir nepaleisti iš rankų svorio.

„Suprantu, kad žiūrovams patinka tokie nestandartiniai veiksmai, tačiau aš tikrai nemėginau iš savo pasirodymo daryti šou. Aš puikiai žinau savo galimybes, taip pat žinau, kad prireikus galiu išlaikyti svorį virš galvos ir stovėdamas ant vienos kojos, tačiau taip darau tik tam, kad išvengčiau taisyklių pažeidimo ir atgaučiau balansą. Tikrai niekam nerekomenduoju daryti to treniruotėse ar varžybose, nes toks mėginimas gali baigtis labai sunkia trauma“, – perspėjo olimpinis čempionas.

Pačiam L. Fabinui tai nebuvo pirmas „flamingo“ numeris. 2019 m. pasaulio sunkiosios atletikos čempionate jis taip pat pasižymėjo panašiu bandymu. Beje, tada jis kėlė dviem kilogramais sunkesnį įnagį, o bendroje sumoje surinko 318 kg ir tapo pasaulio čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)