Lietuvės po pirmos rungties negalėjo pasigirti aukštais rezultatais.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo 15 pergalių, patyrė 20 pralaimėjimų, surinko 190 taškų ir užėmė 25-ą vietą.

„Turėjau kitokį planą. Tam planui įvykdyti pritrūko iškovotų pergalių, jų mažiau nei planavau. Galbūt ne viskas pavyko techniškai su varžovėmis. Paskui teko atidėti visus planus ir daryti kitaip – antroje dalyje geriau išėjo. Kaip vertinu startą? Vertinu taip: iškovojau mažokai taškų, bet dar laukia keturios rungtys ir aš dar kovosiu“, – po fechtavimosi rungties kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Anot jos, aklimatizuotis sekasi gerai, o ir pirmoji rungtis ne karštyje lauke, o vėsioje salėje: „Savijauta gera. Tiesiog šiek tiek planai ne tokie, kokie buvo. Čia negali žinoti. Laimi stipriausi. Dabar – poilsis, o rytoj laukia dar keturios rungtys“.

G. Venčkauskaitei sekėsi dar prasčiau – 12 pergalių ir 23 pralaimėjimai. Surinkusi 172 taškus ir aplenkusi dvi dalyves ji užėmė 34-ą vietą.

G. Venčkauskaitė po pasirodymo pirmoje rungtyje nenusiminė: „Ne viskas taip, kaip planavome, bet nėra ir blogai“.

Paklausta, kaip vertina sugrįžimą į žaidynes, 2012 metų Londono olimpiadoje debiutavusi penkiakovininkė turėjo ką palyginti. „Aišku, tuomet kaukių nebuvo. Visus šiuos metus daug varžybų turėjome, visur kaukes dėvėjome. Tai jau nieko keisto. Tiesa, čia nėra žiūrovų, triukšmo, šurmulio, tai gal dėl to keista“, – dalijosi ji įspūdžiais.

G. Venčkauskaitė pasakojo, kad prieš dvejus metus Tokijo stadione dalyvavo kontrolinėse varžybose, tai vieta, kur vyks likusios keturios rungtys, nebus nauja.

„Šiaip viską darome taip, kaip prieš dvejus metus. Čia jau esame antra diena ir visiškai adaptavausi su miegu ir maistu. Apskritai, ši šalis – kažkas stebuklingo. Ir atmosfera, ir žmonės – yra ko pasimokyti ir pavydėti“, – kalbėjo ji.

Geriausiai fechtavimosi rungtyje pasirodė vokietė Annika Schleu – 29 pergalės, 6 pralaimėjimai ir 274 taškai.

Visos kitos – plaukimo, jojimo bei kombinuota bėgimo ir šaudymo rungtys vyks penktadienį.

Fechtavimo rungties pasaulio rekordas – 282 taškai – priklauso latvei Elenai Rublevskai, o bendros įskaitos planetos rekordininkė yra 2012 metų Londono olimpinė čempionė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, 2016 metais surinkusi 1417 taškų.

Olimpinei čempionei L. Asadauskaitei tai jau ketvirtosios žaidynės karjeroje. 2008 metais Pekine ji buvo 14-ta, o 2016 metais Rio de Žaneire – 30-ta. G. Venčkauskaitė olimpietės duonos paragavo Londone, kur iškovojo 12-ąją vietą.

Trečią kartą olimpinėse žaidynėse varžysis Justinas Kinderis. Londone jis užėmė 8-ąją vietą Rio de Žaneire – 34-ąją. Vyrų fechtavimosi rungtį jis pradės 10.30 val. Lietuvos laiku.

Į Tokiją atvyko ir Atlantos, Sidnėjaus, Atėnų ir Pekino olimpinių žaidynių dalyvis, sidabro ir bronzos medalių laimėtojas Andrejus Zadneprovskis. Penktose savo žaidynėse Rio de Žaneire jis dirbo treneriu, o Tokijuje šios sporto šakos varžybas stebės kaip Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos Vykdomojo komiteto narys. Esant reikalui jis patars ir savo žmonai Londono olimpinei čempionei L.Asadauskaitei-Zadneprovskienei.

Primename, kad Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio.

Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė moterų komandų sprinto varžybose laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Liepos 23 dieną prasidėjusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)