Savo olimpinę svajonę sekmadienį įgyvendino tinklininkė Indrė Sorokaitė. Italijos pilietybę turinti ir šiai šaliai atstovaujanti sportininkė debiutavo olimpinėse žaidynėse rungtynėse su Rusijos olimpinio komiteto komanda.

B grupės susitikime italės šventė pergalę 3-0 (25:23, 25:19, 25:14), o I. Sorokaitė visuose trijuose setuose aikštėje pasirodė po keitimo bei pelnė 1 tašką.

B grupėje italės dar žais su Turkijos, JAV, Argentinos ir Kinijos komandomis.

Vyrų sportinės gimnastikos varžybose šeštadienį buvo galima išvysti ne tik lietuvį Robertą Tvorogalą, bet ir Švedijai atstovaujantį Davidą Rumbutį. Lietuvio ir švedės sūnus daugiakovėje surinko 72,765 taško ir tarp 66 dalyvių užėmė 61-ąją vietą.

Laisvuose pratimuose ir pratimuose ant arklio jis buvo 67-as, pratimuose ant žiedų – 71-as, atraminiuose šuoliuose – 21-as, pratimuose ant lygiagrečių – 68-as, o pratimuose ant skersinio – 61-as.

Rugpjūčio 6 dieną JAV prasidės meninės gimnastikos varžybose, kuriose bus galima išvysti JAV lietuvių dukrą Evitą Griškėnas. JAV atstovaujanti sportininkė Tokijuje turėtų kautis dėl aukščiausių vietų.

Liepos 29-31 dienomis Tokijuje vyks moterų regbio-7 turnyras, o JAV rinktinei atstovaus Abby Gustaitis. Vienos JAV rinktinės lyderių prosenelis buvo lietuvis, emigravęs į JAV. Amerikietės C grupėje žais su Kinijos, Japonijos ir Australijos komandomis.

2004 ir 2008 metų olimpinė čempionė JAV fechtuotoja Mariel Žagunis dalyvaus jau penktosiose savo olimpinėse žaidynėse. Sportininkė, kurios senelis buvo emigrantas iš Lietuvos, dalyvauja fechtavimo kardu varžybose. Asmenines varžybas ji pradeda pirmadienį nuo akistatos su kanadiete Gabriella Page.

Sekmadienį Tokijuje vykusiose moterų dviračių plento lenktynėse lietuvė Rasa Leleivytė užėmė 35-ąją vietą. Tuo metu 19-a finišavo Slovėnijos atstovė Eugenija Bujak. Ši lenkė gimė Lietuvoje, Lentvaryje. Ji yra buvusi pasaulio treko vicečempionė, o nuo 2018 metų atstovauja Slovėnijai.

Moterų dziudo varžybose sėkmingai pasirodė lietuviškų šaknų turinti kanadietė Jessica Klimkait. Šių metų pasaulio čempionė svorio kategorijoje iki 57 kg iškart pateko į antrąjį ratą ir jame nugalėjo bulgarę Iveliną Ilijevą. Vėliau jai pavyko pasidabinti bronzos medaliu.

Tokijo olimpinių žaidynių vyrų 100 m plaukimo krūtine varžybose kartu su lietuviais Giedriumi Titeniu ir Andriumi Šidlausku varžėsi ir brazilas Caio Pumputis, kurio seneliai yra iš Lietuvos. Jis atrankoje (1.00,76) liko 34-as.