Jei moterų kūjo metimo varžybas Japonijoje antradienį laimėjo lenkė Anita Wlodarczyk, o bronzą iškovojo Malwina Kopron, trečiadienį vykusiame vyrų finale triumfavo įrankį 82 m 52 cm nuskraidinęs Wojciechas Nowickis. Bronzą tose pačiose varžybose iškovojo jo tautietis Pawelas Fajdekas (81 m 53 cm) , o tarp lenkų įsiterpti pavyko tik norvegui Eivindui Hendriksenui (81 m 58 cm).

Dar vieną medalį Lenkijai trečiadienį iškovojo ir 800 m bėgime trečią vietą užėmęs Patrykas Dobykas. Šioje rungtyje užfiksuotas visiškas Kenijos atstovų triumfas – auksą iškovojo Emmanuelis Kipkurui Koriras (1 min. 45,06 sek.), o sidabrą – 17 šimtųjų sekundės nuo jo atsilikęs Fergusonas Cheruiyot Rotichas.

Kūjo metikai Lenkiją olimpinių medalių lentelėje švystelėjo į pirmąjį dvidešimtuką. Su 3 aukso, 3 sidabro ir 4 bronzos medaliais mūsų kaimynai dabar yra 19-ti.

Lengvosios atletikos sektoriuje pirmą aukso medalį turi ir Ugandos delegacija. Jį Afrikos šaliai įteikė moterų 3000 m bėgimo su kliūtimis varžybas laimėjusi Peruth Chemutai.

Andre de Grasse

Tuo metu vyrų 200 m bėgimo finale nosis visiems nušluostė Kanados sprinteris Andre de Grasse. Distanciją įveikęs per 19,62 sek. jis pralenkė net tris amerikiečius – atitinkamai 2-4 vietas užėmusius Kennethą Bednareką (19,68 sek.), Noah Lylesą (19,74 sek.) ir Erriyoną Knightoną (19,93 sek.).

Pirmąją vietą medalių lentelėje toliau išsaugo sunkiai bepavejama Kinija, kuri savo sąskaitoje turi 32 aukso, 22 sidabro ir 16 bronzos apdovanojimų.

Nors pagal bendrą medalių skaičių kinus lenkia JAV atstovai, jie savo sąskaitoje turi net 7 aukso medaliais mažiau.

Trečioje vietoje yra žaidynių šeimininkai japonai.

Iš viso Tokijo olimpinėse žaidynėse medalius jau iškovojo 79 šalių sportininkai. Bent po 1 aukso medalį yra laimėjusios 57 šalys. Lietuvos olimpinė delegacija medalių neturi.

Medalių lentelė (vieta, šalis, auksas, sidabras, bronza, iš viso)
Tokijo olimpinės žaidynės vyks iki rugpjūčio 8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)