29-erių sprinterė antradienį 200 m nukūrė per 21,53 sek. ir ne tik aplenkė visas finalo varžoves, bet ir užfiksavo antrą geriausią rezultatą per visą istoriją.

Tik amerikietė Florence Griffith Joyner dar 1988 metais distanciją įveikė greičiau – per 21,34 sek.

Prieš tai triumfavusi ir perpus trumpesniame nuotolyje, E. Thompson-Herah apgynė abu titulus, kuriais pirmą kartą džiaugėsi prieš penkerius metus Rio de Žaneire.

Dėl tokių rezultatų ji jau lyginama su analogiškai net trejose žaidynėse iš eilės savo gerbėjus Jamaikoje ir visame pasaulyje žavėjusia lengvosios atletikos ikona Usainu Boltu.

Antra finale liko 18-metė Namibijos viltis Christine Mboma (21,81 sek.), bronza atiteko amerikietei Gabrielle Thomas (21,87 sek.).

Moterų 800 m bėgime triumfavo JAV atstovės: Athing Mu (1 min. 55,21 sek.) nuskynė auksą, Raevyn Rogers (1 min. 56,81 sek.) – bronzą. Tarp jų įsiterpė britė Keely Hodgkinson (1 min. 55,88 sek.).

Šuolių su kartimi sektoriuje antradienį karaliavo švedas Armandas Duplantisas. Olimpinėse žaidynėse debiutavęs 21-erių pasaulio rekordininkas iškovojo pirmą pasaulinį titulą.

Armandas Duplantisas

Tiesa, jo rezultatas – 6,02 m – gerokai atsiliko nuo pernai pasiekto planetos rekordo – 6,18 m.

Sidabras nukeliavo į amerikiečio Christopherio Nilseno kišenę (5,97 m), bronzą pelnė brazilas Thiago Brazas (5,87 m).

Moterų šuolių į tolį varžybose labiausiai pasižymėjo Malaika Mihambo iš Vokietijos, nuskriejusi lygiai 7 m.

3 cm atsiliko amerikietė Brittney Reese, trečia liko identišką rezultatą užfiksavusi, bet kitais šuoliais mažesnį atstumą įveikusi Ese Brume iš Nigerijos.

O moterų kūjo metimo finalas buvo perdėm lenkiškas. Iš trijų į jį patekusių Lietuvos kaimynų atstovių dvi tapo prizininkėmis.

Trečią kartą iš eilės žaidynėse nugalėjo jau kone dešimtmetį lygių neturinti Anita Wlodarczyk (78,48 m), Malwina Kopron užėmė trečią vietą (75,49 m). Greta lenkių ant apdovanojimų pakylos lipo kinė Wang Zheng (77,03 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)