33-ejų F. Duffy į 40 km dviračių rungtį pasileido grupėje kartu su kitomis 6 varžovėmis.

Ji pergalingą pranašumą įgijo bėgimo rungtyje, demonstravo fantastišką tempą ir visą distanciją įveikė per 1 val. 55.36 min.

„Tapti olimpine čempione buvo mano svajonė nuo pat vaikystės ir pirmojo triatlono“, – prisipažino F. Duffy.

„Manau, į žaidynes atvykus kaip vienai iš favoričių, kyla didelis spaudimas ir lūkesčiai. Aš taip pat žinojau, kad buvau pirmoji Bermudų didžiausia olimpinė viltis per daugelį metų. Tad medalį norėjau iškovoti ne tik sau, bet ir savo šaliai.

Laimėjusi buvau tikrai priblokšta, nežinojau, ką daryti, ką galvoti. Tai buvo tikrai ypatinga akimirka“, – prisipažino oimpinė čempionė.

Ji 1500 m nuplaukė per 18:32 min., dviračiu 40 km įveikė per 1.02:49 val., o 10 km nubėgo per 33:00 min.


Įdomu tai, kad Bermudų salų olimpinę komandą sudaro vos du atletai: be triatlonininkės žaidynėse varžosi irkluotojas Dara Alizadeh.

Antrą vietą užėmė britė Georgia Taylor-Brown, kuri dviračių rungtyje patyrė techninių nesklandumų ir atrodė, jog jos viltys kovoti dėl medalių žlugo. Likus 1 km iki dviračių rungties finišo sprogo galinio rato kamera. Po dviračių rungties ji į bėgimą pasileido 5-a, tačiau čia lenkė varžoves ir nuo olimpinės čempionės atsiliko 74 sek. (1.56:50 val.).

„Nežinojau, ką daryti, bet tiesiog toliau važiavau paskutinius metrus lygiu keliu. Viduje kilo panika, bet tą išgyvenau“, – pasakojo olimpine vicečempione tapusi britė.

2019 m. pasaulio čempionė, amerikietė Katie Zaferes iškovojo bronzos medalį (1:57.03 val.).

Prie starto linijos stojo 54 moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)