Kaip informuoja Elmundo.es ir kiti Ispanijos žiniasklaidos kanalai, nuotraukos C. Ouvinos Instagram paskyroje figūravo labai trumpai ir susizgribus buvo ištrintos, tačiau akylesni interneto vartotojai ir žurnalistai suspėjo jas nusikopijuoti ir persikelti į savo įrenginius.

Dviejose viešumoje trumpai figūravusiose nuotraukose – Slovėnijos rinktinės narių pasisėdėjimas po pergalės prieš Argentiną (118:100).

Vienoje iš jų – ir slovėnų superžvaigždė Luka Dončičius, į argentiniečių krepšį sumetęs net 48 taškus. Greta besijuokiančio krepšininko – atsipalaidavęs Zoranas Dragičius, matyti, kad vienas iš žaidėjų rankoje laiko kaljaną.

Kitoje nuotraukoje – prie stalo sėdintys kiti Slovėnijos rinktinės žaidėjai: yra žaidžiamas pokeris, o ant stalo – greičiausiai alkoholinių gėrimų buteliai.

Vakarėlyje, kuriame, akivaizdu, viešėjo skirtingų šalių delegacijų nariai, nėra laikomasi jokių saugumo taisyklių, nedėvimos kaukės, o būtent dėl COVID-19 pandemijos plitimo labiausiai ir nuogąstauja žaidynių organizatoriai.

Kol kas Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) į šias nuotraukas nereagavo, tačiau gali būti, kad abiejų šalių delegacijų atstovai sulauks įspėjimų arba nuobaudų.

Nuotraukas publikavusi ir vėliau ištrynusi 30-metė C. Ouvina Instagrame antradienio popietę atsiprašė dėl savo poelgio ir galimų pasekmių.

„Aš labai norėčiau atsiprašyti dėl nuotraukų, kurios buvo publikuotos mano paskyroje. Ypač, Slovėnijos delegacijos narių. Aš suklydau pasidalindama šia savo olimpine patirtimi, tačiau noriu pabrėžti, kad visi Tokijuje esantys atletai išlaiko sveiką protą pandemijos situacijoje ir neturi jokių kontaktų su asmenimis iš už olimpinio kaimelio ribų.

Mes pirmieji esame tarp tų, kurie rūpinasi ir saugo savo sveikatą. Stengiamės mėgautis šia olimpine patirtimi, o viena iš nuolatinių jos palydovių yra sanitariniai protokolai ir periodinis testavimasis“, – rašė ispanė.

„Dar kartą atsiprašau visų, kam šios nuotraukos ir mano poelgis galėjo sukelti problemų. Noriu pažymėti, kad sportiniai dalykai olimpinėse žaidynėse mums yra patys svarbiausi ir esu visiškai susikoncentravusi ties tikslu su komanda nužygiuoti kuo toliau“, – pridūrė ji.


Pažymėtina, kad Ispanijos moterų rinktinė žaidynes taip pat pradėjo pergalingai. Ispanės pirmadienį po atkaklios kovos 73:69 palaužė Korėjos krepšininkes.

Slovėnijos vyrų rinktinė antras čempionato rungtynes žais ketvirtadienį – 7.40 val. ryte susikaus su Japonija, kuri pirmajame C grupės ture 77:88 nusileido ispanams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)