Pačioje paskutinėje aparatų rungtyje – moterų varžybose ant buomo – S. Biles iškovojo bronzos medalį. Tituluota amerikietė surinko 14,000 taškų.

Ją finale pranoko dvi Kinijos atstovės. Auksas atiteko 16-metei Chenchen Guan (14,633 tšk.), sidabras – 18-metei Xijing Tang (14,233 tšk.).

Iš viso moterų varžybų ant buomo finale kovojo 8 gimnastės.

Primename, kad jau atvykusi į Japoniją S. Biles viešai prabilo apie savo psichologines problemas. Būtent dėl to, galų gale pasiryžusi startuoti, po savo pasirodymo plačiai šypsodamasi amerikietė puolė į kitų gimnasčių glėbį.

Simone Biles

Iki pastarojo starto ji pasirodė tik kvalifikacijos varžybose, kuriose iškovojo vietas visų keturių aparatų rungčių finaluose.

Tačiau pirmus tris aparatų rungčių – atraminių šuolių, lygiagrečių ir laisvųjų pratimų – finalus ji praleido. Simone nedalyvavo ir daugiakovės finale.

Tiesa, šis medalis Tokijuje jai yra antrasis, nes dar praėjusį antradienį su JAV rinktine amerikietė laimėjo sidabrą komandų varžybose, kur pati liko atsargoje. Tasyk ant aukščiausio prizininkų podiumo laiptelio lipo Rusijos olimpinio komiteto atstovės.

Moterų gimnastikos varžybos Tokijo olimpinėse žaidynėse yra baigtos. JAV rinktinė jose iškovojo du aukso medalius. Daugiakovėje triumfavo Sunisa Lee, o laisvųjų pratimų varžybose aukščiausios prabos apdovanojimą laimėjo Jade Carey.

Atraminių šuolių varžybose triumfavo brazilė Rebeca Andrade, o lygiagrečių varžybų finale geriausiai pasirodė belgė Nina Derwael.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur ir iškilo S. Biles žvaigždė, amerikietė iš viso nuskynė keturis aukso medalius. Dabar pati sportininkė skelbė negalinti stoti į kovą dėl psichologinės įtampos, kurią sukėlė vieną žymiausių visų žaidynių veidų slegianti atsakomybės našta.

Chenchen Guan

Tokijo olimpinės žaidynės truks iki rugpjūčio 8-osios.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)