Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) paskelbė šalinanti iš žaidynių vokietės Annikos Schleu trenerę Kim Raisner.

Toks sprendimas priimtas išnagrinėjus jojimo rungties vaizdo medžiagą.

Olimpinį rekordą fechtavime pagerinusi A. Schleu užtikrintai pirmavo bendroje įskaitoje po trijų rungčių, bet nesugebėjo išjudinti jojime jai tekusio žirgo Saint Boy.

Kiekvienas šiuolaikinės penkiakovės dalyvis tarptautinėse varžybose gauna 20 min. apsiprasti su nepažįstamu gyvuliu, tačiau Vokietijos atstovei to padaryti nepavyko.

A. Schleu paskutinė turėjo pradėti pasirodymą konkūruose, bet jos žirgas, regis, pavargo laukti ir visiškai nepageidavo klausyti raitelės.

A. Schleu jau verkė pasikūkčiodama, kai žirgas galiausiai teikėsi pradėti bėgti, vis dėlto apie šuolius per kliūtis nebuvo nė kalbos.

Padėti savo auklėtinei mėgino ir trenerė, tik tai darydama peržengė ribas. Vaizdo įraše buvo užfiksuota, kaip K. Raisner kumščiu trinkteli nepaklusniam keturkojui.

„Trenerės veiksmai pažeidžia UIPM varžybų taisykles, kurios galioja ir olimpinėse žaidynėse“, – pažymima UIPM pranešime apie vokietei skirtą nuobaudą.

K. Raisner pati yra buvusi penkiakovininkė, dalyvavusi 2004 metų Atėnų žaidynėse.

Jos treniruojama A. Schleu po fiasko jojimo rungtyje iš viršūnės nusirito tarp autsaiderių ir baigė pasirodymą užimdama vos 31-ą vietą bendroje įskaitoje.

Olimpine čempione tapo Didžiosios Britanijos penkiakovininkė Kate French, sidabrą laimėjo lietuvė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, bronzą – vengrė Sarolta Kovacs.

Šeštadienį suvaldyti žirgo nepavyko ir geriausiam Lietuvos penkiakovininkui Justinui Kinderiui. Jam tekęs On The Top atsisakė šokti per vieną iš kliūčių, ir lietuvis po jojimo rungties smuko iš ketvirtos į 16-ą poziciją.

Po kombinuotos šaudymo ir bėgimo rungties J. Kinderis galutinėje įskaitoje liko 18-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)