35 metų vilnietis ketvirtadienį vykusiame vyrų vienviečių valčių antrajame pusfinalyje 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 45,90 sek. ir finišo liniją kirto trečias.

Lietuvis nuo plaukimo nugalėtoju tapusio norvego Kjetilo Botcho atsiliko 2,98 sek. Antrą vietą užėmė kroatas Damiras Martinas (6:45,90).

A finalas vyks penktadienį anksti ryte – 3 val. 45 min. Lietuvos laiku.

„Jis jaučiasi džiugiai, nebuvo lengva. Iš šono žiūrint jis nebuvo nei išsikrovęs, nei pavargęs, – kalbėjo treneris K. Keblys. – Jei žiūrint rezultatus, visi yra išsidėstę 2-3 sek. skirtumu. Abu pusfinaliai. Mes nežinome, kaip klostysis finalas, manau, bet kuris iš šešių finalistų gali tapti čempionu ir užimti šeštą vietą“.

Distancijos pradžioje M. Griškonis yrėsi trečias, tačiau netrukus atsiliko ir smuktelėjo į penktąją poziciją. Vis dėlto dar prieš paskutinius 500 m patyręs irkluotojas pradėjo galingą spurtą, aplenkė du varžovus ir kone pavijo antroje vietoje įsitaisiusį kroatą.

Kęstutis Keblys

„Įdomiai viskas susiklostė. Antrame pusfinalyje pasaulio čempionas ir pastarųjų metų lyderis vokietis Oliveris Zeidleris liko už finalo ribos. Aišku, tai galima buvo prognozuoti dėl bangų, – toliau tęsė K. Keblys. – Mindaugui bangos nemaišo. Jis laisvas irkluotojas. Jei irkluotojas kietesnis, susikaustęs – kuo didesnės bangos, sudėtingesnės oro sąlygos, tuo blogiau. Čia ir bangos yra, ir gūsingas vėjas. Tai išmuša daugelį iš vėžių. Bet ne Mindaugą. Jis ant bangų jaučiasi gerai“.

Į finalą patekę iškluotojai (pusfinalio rezultatai):

Stefanos NtouskosGraikija6:41,61
Kjetilas BorchasNorvegija6:42,92
Sverri NielsenasDanija6:44,00
Aleksandras ViazovkinasROC6:44,56
Damiras MartinasKroatija6:45,27
Mindaugas GriškonisLietuva6:45,90


Dėl permainingų orų vyrų vienviečių valčių irklavimo pusfinalio laikas buvo koreguojamas. Iš kiekvieno pusfinalio į A finalą galėjo patekti po tris greičiausius irkluotojus, o likusieji B finale išsidalins 7-12 vietas.

M. Griškonis dalyvauja jau ketvirtose olimpinėse žaidynėse. 2016 metais Rio de Žaneire jis su Sauliumi Ritter vyrų porinėse dviviečių valčių varžybose iškovojo olimpinį sidabro medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)