Ketvirtadienį svorio kategorijos iki 57 kg finale Tokijuje 23-ejų dagestanietis po atkaklios kovos teisėjų sprendimu 3:2 įveikė amerikietį Duke'ą Raganą.

A. Batyrgazijevo pasiekimas tapo istoriniu dėl dešimtmečius besitęsusios profesionalų ir mėgėjų bokso takoskyros.

2016 metais Rio de Žaneire profesionalams pirmą kartą leista dalyvauti olimpinėse žaidynėse, tačiau tuomet tokia proga pasinaudojo vos trys boksininkai.

Per pastaruosius penkerius metus sukūrus palankesnę varžybų sistemą, į Tokiją atvyko jau daugiau nei keturios dešimtys profesionalų.

Pats A. Batyrgazijevas profesionaliame ringe nėra pernelyg pasižymėjęs, tiesa, ir debiutavo jame tik praėjusiais metais bei kol kas laimėjo visas tris dvikovas. Prieš tai jis mėgino jėgas kikbokso varžybose.

Olimpinėse žaidynėse jis visas pergales pasiekė taškais: paeiliui krito oponentai iš Dominikos Respublikos, Mongolijos, Kubos ir galiausiai JAV.

Amerikiečiai žaidynėse lieka neiškovoję bokso titulų nuo pat 2004-ųjų Atėnų olimpiados.

Sidabrą pelnęs D. Raganas – taip pat bokso profesionalas.

„Tai buvo mano svajonė nuo pat vaikystės. Didžiuojuosi savo namais – parvešiu auksą saviškiams, kaip ir buvau prižadėjęs“, – sakė naujasis olimpinis čempionas.

Tuo metu moterų imtynių varžybose spindėjo seserys Kawai iš Japonijos. Olimpiados šeimininkės pasidabino aukso medaliais skirtingose svorio kategorijose.

Risako Kawai

Iš pradžių pasižymėjo jaunesnioji Yukako (iki 62 kg) finale 4:3 įveikė kirgizę Aisulu Tynybekovą. 23-ejų imtynininkei tai buvo pirmas titulas suaugusiųjų varžybose po dviejų žemesnės prabos medalių, iškovotų pasaulio čempionatuose 2018 ir 2019 metais.

Sesers pėdomis pasekė 26-erių Risako, apgynusi prieš penkerius metus Rio de Žaneire iškovotą titulą svorio kategorijoje iki 57 kg. Japonė finale 5:0 palaužė baltarusę Iriną Kurachkiną.

„Puiku išlaikyti pozicijas, bet laimingiausia esu dėl to, jog auksą pelnė ir mano sesė. Mačiau jos finalą, po kurio nebeturėjau kitos išeities kaip tik laimėti pati. Norėjau, kad mūsų šeima turėtų du medalius“, – džiūgavo R. Yukako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)