Tai dar vienas smūgis dėl pandemijos atidėtoms 2020-ųjų Tokijo olimpinėms žaidynėms.

Kentaro Kobayashi komentaras apie Holokaustą yra 1998 metų vaizdo įraše, pasirodžiusiame internete prieš olimpiados atidarymą šį penktadienį.

„Paaiškėjo, kad per vieną pasirodymą praeityje jis pasišaipė iš tragiško istorijos fakto“, – žurnalistams sakė olimpiados vadovė Seiko Hashimoto. „Organizacinis komitetas nusprendė atleisti Kobayashi iš jo posto“, – pridūrė ji.

Minėtame vaizdelyje K. Kobayashi ir kitas komikas apsimeta dviem garsiais vaikų televizijos vedėjais.

Kadruose matyti, kaip jis, be kita ko, siūlo „pažaisti Holokaustą“ ir išmėto daugybę iš popieriaus iškarpytų žmogelių, vaizduojančių genocido aukas. Auditorija tai palydi juoku.

Skečas sulaukė griežtos internautų kritikos, imta aktyviai reikalauti, kad Kobayashis atsistatydintų.
Scena Japonijoje kai kam sukėlė šoką.

„Neišvengiama, kad jie sulauks kritikos sprogimo“, – rašė vienas interneto vartotojas. Vis dėlto kiti reiškė abejones dėl reakcijos į daugiau kaip dviejų dešimtmečių senumo komišką vaizdelį.

K. Kobayashi savo pareiškime atsiprašė.

„Įraše, kuris buvo paskelbtas 1998 metais jauniems komikams pristatyti, vienoje mano parašytoje komiškoje scenoje buvo itin nederamų frazių, – rašė jis. – Tai buvo tais laikais, kai nesugebėdavau prajuokinti taip, kaip norėdavau, ir, manau, lėkštu būdu bandžiau patraukti žmonių dėmesį.“

K. Kobayashi, kuris yra gerai žinoma Japonijos teatro figūra, yra ne pirmas gėdingai pasitraukiantis olimpiados atidarymo ceremonijos komandos narys.

Pirmadienį atsistatydino ceremonijos kompozitorius, kilus pasipiktinimui dėl jo senų interviu apie tai, kaip jis mokykloje ujo ir išnaudojo neįgalius bendramokslius.

Vasarį atsistatydino organizacinio komiteto vadovas Yoshiras Moris. Plataus atgarsio ir kritikos socialiniuose tinkluose sulaukė jo pareiškimas, jog dėl moterų skaičiaus didinimo sporto komitetuose ir federacijose, posėdžiai trunka kur kas ilgiau, nes moterys ilgai kalba ir kiekviena iš jų mano, kad turi kažką pasakyti.

Olimpiados atidarymo ir uždarymo ceremonijų kūrybos direktorius Hiroshi Sasaki kovo mėnesį taip pat atsistatydino kilus triukšmui dėl jo pasiūlymo vienai „plius dydžio“ komikei pasirodyti apsirengus kiaule.

Žaidynių atidarymo ceremonija prasidės penktadienį 14 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)