B finale dėl 9-16 vietų M. Maldonis distanciją įveikė per 36,257 sek. ir, nusileidęs tik Rio de Žaneiro olimpiniam vicečempionui prancūzui Maxime'ui Beaumont'ui galutinėje įskaitoje užėmė 10-ą vietą.

Aukso medalį vienviečių baidarių 200 m rungtyje iškovojo vengras Sandoras Totka (35,035 sek.), sidabro – italas Manfredi Rizza (35,080), o bronza atiteko Didžiosios Britanijos atstovui Liamui Heathui (35,202).

„Ar tikėjausi? Galvoje buvo įvairiausių scenarijų nuo pačios aukščiausios iki pačios žemiausios vietos. Buvo klausimas, kuris iš tų scenarijų išsirutulios. Tikėtis galima buvo visko, nes prieš olimpiadą buvo neaišku, kaip kiti yra pasiruošę, nežinia ir kaip pats atrodysiu. Per daug kintamųjų, kad galima būtų spręsti“, – kalbėjo M. Maldonis.

Jis pasidžiaugė, kad B finale teko plaukti prieš vėją, ką lietuvis mėgsta ir gali išnaudoti kaip pranašumą: „Kas gerai, kad varžėmės prieš vėją. Man patinka. Pusfinalyje starte buvo sunku judėti. Paprastai padarydavau stiprų apšilimą, tokį startą prieš startą. Čia negalėjau to daryti, nes dėl karščio nesinorėjo per daug nualinti organizmo. Nesinori skųstis, viskas gerai, bet per ilgas buvimas saulėje gali duoti minusą. Nemanau, kad su šiandieniniu pasirodymu būčiau patekęs į A finalą“.

Kalbėdamas apie B finalą, lietuvis sakė, jog nematė tiksliai, kelintas finišavo.

„Lyg mačiau, kad esu ketvirtas ar penktas. Šioje distancijoje neaišku, kur finišas. Dažniausiai likus metrui būna plūduras, o čia – toks 10 m tarpas, kur kažkurioje vietoje yra finišas. Galvojau, kad esu ketvirtas, bet kai pasakė, kad esu antras, žiauriai apsidžiaugiau, – tęsė M. Maldonis. – 200 m sprintas yra smagi distancija, nes morališkai nesunku irkluoti. Aišku, reikia kentėti, bet tai ir labai smagi, galios ir greičio reikalaujanti rungtis, kuri, deja, jau baigėsi. Mūsų šalyje sprinto šaknys gilios, bet dabar, kai šios rungties nebeliks, teks ją keisti į 500 m distanciją“.

M. Maldonis pasidžiaugė dėl kolegos latvio – Robertas Akmenis sugebėjo prasibrauti į finalą, o ten liko paskutinis, aštuntas. „Džiauguosi dėl latvio, jis vertas finalo, net jei aštuntas. Konkurencija buvo milžiniška ir sunki. Džiaugiuosi, kad galėjau būti ir varžytis tarp stipriausiųjų“, – sakė mūsų šalies atstovas.

Kiek anksčiau ketvirtadienį antrajame pusfinalyje startavęs lietuvis 200 m įveikė per 36,637 sek. ir tarp 8 dalyvių liko paskutinis. Į pusfinalį M. Maldonis pateko antru mėginimu – po žvalgybos pirmame etape laimėjęs ketvirtfinalio plaukimą.

M. Maldonis kartu su savo broliu Simonu ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronziniais prizininkais šiauliečiais Aurimu Lanku ir Edvinu Ramanausku siekė patekti į Tokiją irkluodami keturvietę baidarę 500 m distancijoje. Tada visi sėdo į vienvietes ir puolė vytis tolstančią olimpinę viltį 200 m nuotolyje. Čia geriausiai pasisekė M. Maldoniui, už nugaros palikusiam net tikrus vienvietininkus Arturą Seją ir Igną Navakauską.

Primename, kad Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio.

Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė moterų komandų sprinto varžybose laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Liepos 23 dieną prasidėjusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)