WTN yra globali teniso duomenų rinkimo ir dalinimosi jais sistema, kuri veiks išvien su identiškomis ITF ir kitų nacionalinių teniso federacijų sistemomis, o žaidėjams reitingas, skaičiuojamas pagal jų sužaistų susitikimų rezultatus, leis į kortus kviestis panašaus pajėgumo varžovus.

„Profesionaliame tenise reitingas – ATP, WTA ar ITF – pakankamai tiksliai parodo tenisininkų pajėgumą, remiantis juo žaidėjai kviečiami į turnyrus, traukiami varžybų burtai. Mėgėjams gi apibūdinti savo pajėgumą kažkokiais kokybiniais kriterijais yra ganėtinai sudėtinga. WTN sistema, peržengianti vieno klubo, miesto ar net šalies ribas, šią problemą puikiai išsprendžia. Tiesa, negaliu sakyti, kad sistema skirta tik mėgėjams. Duomenų bazėje bus kaupiama ir saugoma įvairaus amžiaus, pajėgumo, profesionalumo žaidėjų informacija“, – teigia LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

WTN duomenų bazė veiks išvien su šiais metais LTS jau įdiegta tarptautine teniso turnyro organizavimo programine įranga.

ITF Skaitmenizavimo fondas šio projekto įgyvendinimui skyrė 5,5 tūkst. JAV dolerių.

„Galbūt tai ir nėra ypač dideli pinigai, tačiau visgi maždaug ketvirtadalis sumos, kuri šiemet tenisui buvo skirta Lietuvos valstybės“, – sako R. Grušas.

Planuojama, jog WTN sistema Lietuvos tenisininkai galės naudotis 2021 m. pavasarį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)