Įspūdinga ir permaininga dvikova truko 4 valandas 42 minutes. Jos metu N. Djokovičius atliko net 22 neatremiamus padavimus („ace'us“), o J. Martinas del Potro - tik 4-is.

Serbas buvo arti pergalės jau ketvirtame sete, kai papildomame geime („tie-break“) pirmavo 6:4, tačiau argentinietis nepalūžo, laimėjo keturis taškus iš eilės ir išplėšė penktą setą.

Po varginančios pergalės N. Djokovičius neslėpė, kad tai buvo vienas geriausių mačų, kuriuose jam yra tekę žaisti.

„Kova buvo visiškai lygi. Tai - vienas geriausių mačų, kuriuose man teko dalyvauti. Kiekvieną kartą, kai jis (J. M. del Potro - DELFI) atsidurdavo sunkioje situacijoje, atsakydavo į tai savo galingais smūgiais. Kai pralaimėjau ketvirtą setą, nusivyliau, nes turėjau daug galimybių viską užbaigti. Bet žinoma - didžiulė pagarba varžovui už kovą. Teniso lygis buvo labai aukštas ir abudu mes buvome pasirengę žaisti penkis setus. Šiandien dar pasidžiaugsiu šia pergale, o rytoj pradėsiu galvoti apie finalą“, - teigė Nole vadinamas tenisininkas.

2011 metų Vimbldono čempionas N. Djokovičius šiemet finale išbandys savo jėgas su praėjusių metų finalininku škotu Andy Murray'umi (ATP-2), kuris po 2 val. 51 min. rezultatu 6:7 (2:7), 6:4, 6:4, 6:3 eliminavo turnyro atradimą lenką Jerzy Janowiczių (ATP-22).

Įdomu, kad trečiame sete J. Janowiczius vienu metu pirmavo 4:1, tačiau įkrito į žaidybinę duobę ir pralaimėjo penkis geimus iš eilės bei setą. Tai ir tapo mačo lūžiu.

Moterų varžybų finale šeštadienį susitiks 28-erių metų prancūzė Marion Bartoli (WTA-15) ir 23-ejų metų vokietė Sabine Lisicki (WTA-24). Nė viena iš jų kol kas per savo karjerą nėra laimėjusi ne tik Vimbldono, bet ir apskritai nė vieno „Grand Slam“ titulo.

Vimbldono nugalėtojams atiteks po 2000 reitingo taškų ir 1,6 mln. svarų sterlingų.

Primename, 2012 metais Vimbldone triumfavo šveicaras Rogeris Federeris, kuris finale 4:6, 6:4, 7:5, 6:3 pranoko A. Murray'ų ir taurę virš savo galvos iškėlė septintą kartą, bei amerikietė Serena Wiiliams, kuri 6:1, 5:7, 6:2 nugalėjo lenkę Agnieszką Radwanską ir iškovojo penktą tokį prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)