Vyrų vienetų varžybų čempiono titulą gins serbas Novakas Džokovičius, kuris Vimbldone dabar triumfavo pastaruosiuose trijuose turnyruose iš eilės. Iš viso jis čia nugalėjo šešis sykius (dabar nerungtyniaujantis Rogeris Federeris čempionu yra tapęs aštuonis kartus).

N. Džokovičiui iššūkį pasirengęs mesti ispanas Rafaelis Nadalis. Jis šį sezoną laimėjo abu vykusius „Didžiojo kirčio„turnyrus – „Australian Open“ ir „French Open“. R. Nadalis varžybose Vimbldone pajėgiausias buvo dusyk (2008 ir 2010 m.).

Įsiterpti į šį dviejų teniso gigantų ginčą ketina būrys aukščiausio lygio žaidėjų – graikas Stefanos Tsitsipas, ispanas Carlosas Alcarazas, norvegas Casperas Ruudas, kanadietis Felixas Auger-Aliassime‘as, pernai finale kovojęs italas Matteo Berrettini ir kai kurie kiti.

Vimbldone jėgas išmėgins geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (106-oji pasaulio raketė). Jis pirmajame rate varžysis su amerikiečiu Samu Querrey (99), kuris garsėja itin galingais padavimais.

Moterų varžybose rungtyniaus dvi estės – Anett Kontaveit (3) ir Kaia Kanepi (38) bei Latvijos atstovė Jelena Ostapenko (17). Viena geriausių šiuo metu planetos tenisininkių A. Kontaveit pirmajame mače susitiks su amerikiete Bernarda Pera (69). K. Kanepi žais su prancūze Diane Parry (77), o J. Ostapenko – su kita Prancūzijos tenisininke Oceane Dodin (85). Abi estės ir latvė kovos ir dvejetų varžybose.

Moterų vienetų varžybų favorite vadinama pirmoji pasaulio raketė lenkė Iga Swiatek, kuri dabar įvairiuose turnyruose yra laimėjusi net 35 dvikovas iš eilės.

Čempionės titulo negins australė Ashleigh Barty, kurie šių metų pavasarį baigė karjerą. Beveik po metų pertraukos į teniso kortus grįžta legendinė amerikietė Serena Williams, kuri gydėsi sunkią traumą.

Turnyro organizatoriai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą uždraudė Vimldone žaisti šios šalies, taip pat Baltarusijos tenisininkams.

Bendrą varžybų prizinį fondą sudarys net 40,35 milijono Didžiosios Britanijos svarų.

Vimbldono turnyrą nuo pirmadienio tiesiogiai rodys „TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“ kanalai ir naujos kartos televizija „Go3“.

Transliacijų tvarkaraštis

Birželio 27 – liepos 7 d.

13.00 val. („TV3 Sport“, „Go3“),
13.00 val. („TV3 Sport 2“, „Go3“).

Liepos 8 d.

13.00 val. („TV3 Sport“, „Go3“).

Liepos 9 d.

15.45 val. moterų vienetų varžybų finalas („TV3 Sport“, „Go3“),
17.45 val. Vyrų dvejetų varžybų finalas („TV3 Sport“, „Go3“).

Liepos 10 d.

15.45 val. Vyrų vienetų varžybų finalas („TV3 Sport“, „Go3“),
17.45 val. Moterų dvejetų varžybų finalas („TV3 Sport“, „Go3“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją