Tiek Rusijos, tiek ir Baltarusijos tenisininkai, kurie nuo žiauraus karo Ukrainoje pradžios priskiriami neutralių sportininkų gretoms, yra laukiami Londone.

Jiems keliamos tik dvi papildomos sąlygos – negalima reikšti savo palaikymo Rusijos invazijai ir būti finansuojamam agresorių šalių.

„Mes ir toliau visiškai smerkiame nelegalią Rusijos invaziją ir visa širdimi palaikome Ukrainos žmones. Tai buvo neįtikėtinai sunkus sprendimas, kuris nebuvo priimtas lengvai ar neatsižvelgiant į tuos, kuriuos jis palies“, – pareiškė „All England“ klubo direktorius Ianas Hewittas.

Rusijos ir Baltarusijos tenisininkės sudaro beveik trečdalį (6 iš 20) viso pirmojo WTA reitingo dvidešimtuko – aukščiausiai rikiuojasi baltarusė Aryna Sabalenka (WTA 2). Pirmame šimtuke figūruoja ir keturios ukrainietės – aukščiausiai Anhelina Kalinina (WTA 28). Visų jų dalyvavimas dabar pakibo ant plauko.

Tuo metu pirmame ATP klasifikacijos dvidešimtuke yra trys rusai – aukščiausiai pakilęs Daniilas Medvedevas (ATP 5).

Primename, kad seniausio planetoje Vimbldono turnyro organizatoriai pernai nepasibodėjo viršyti įgaliojimų ir labiau paisė Jungtinės Karalystės vyriausybės rekomendacijų.

Nesutikus į Vimbldoną priimti rusų ir baltarusių, ATP, WTA ir ITF atsakė beprecedenčiu sprendimu išbraukti labiausiai vertinamą turnyrą iš savo reitingų sistemų. Tad čempionais tapę serbas Novakas Džokovičius ir Kazachstanui atstovaujanti Jelena Rybakina taškų sąskaitos nepapildė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)