Aštuntą kartą surengto turnyro vyrų vienetų varžybų finale graikas Stefanas Diamantis 6:3, 6:0 įveikė savo tautietį Giorgiosą Lazaridį. Šie du žaidėjai tapo ir dvejetų turnyro nugalėtojais.

Moterų vienetų varžybų čempione tapo pietų afrikietė Mariska Venter, finalo dvikovoje 6:1, 6:3 nugalėjusi švedę Rebeką Bellander. Moterų dvejetų varžybose stipriausios buvo R. Bellander ir jos tautietė Sanna Klindt.

Šių metų „Lithuanian Open“ dalyvavo ir du Lietuvos tenisininkai. Aleksandras Olechnovičius pasirodymą baigė antrame vienetų varžybų rate, o Aivaras Rudėnas - jau pirmame. A. Olechnovičius kartu su Latvijos tenisininku Ervinu Kapa vyrų dvejetų varžybose pasirodymą baigė ketvirtfinalio etape.

„Lithuanian Open 2017“ tapo paskutiniu visą savaitę „SEB arenoje“ vykusių neįgaliųjų teniso renginiu. Balandžio 25-ą dieną čia vyko draugiškos neįgaliųjų teniso varžybos tarp Lietuvos ir Izraelio rinktinių, o po dienos Izraelio rinktinės treneris Nimrodas Bichleris surengė bendrą šios šalies, Lietuvos, Latvijos ir Estijos negalią turinčių tenisininkų treniruotę.

Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentė Ana Staševičienė teigia besidžiaugianti pavykusiu renginiu, tačiau sako turinti daug abejonių dėl šių varžybų ateities.

„Manau, kad šių metų turnyras mums puikiai pavyko. Negirdėjau nė vieno turnyro dalyvių nusiskundimo, o daugelis jų žadėjo pas mus sugrįžti ir kitais metais. Kitavertus, man ir mūsų žaidėjams tikrai norėtųsi didesnio valstybės dėmesio mūsų sporto šakai. Neretai organizuojame varžybas ar vykstame į svetur vykstančius turnyrus už savo asmenines lėšas. Ieškodami paramos mūsų renginiams, susiduriame su visišku valdininkų abejingumu, nuo kurio kartais svyra rankos. Todėl tikrai negaliu pažadėti, kad šis „Lithuanian Open“ nebuvo paskutinis“, - atviravo A. Staševičienė.

Iš viso Lietuvoje jau surengta 14 neįgaliųjų teniso turnyrų, kuriose dalyvavo daugiau nei 200 sportininkų iš 16 šalių - Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos, Švedijos, Suomijos, Izraelio, Rumunijos, Ispanijos, Graikijos, Pietų Afrikos Respublikos. Šiais metais turnyro dalyvius pasveikino Lietuvos Parolimpinio komiteto prezidentas ir parolimpinis čempionas Mindaugas Bilius, Izraelio ambasadoriaus Lietuvoje Amiras Maimonas, Vilniaus miesto savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento ir viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją