Pasak teniso eksperto, buvusio Lietuvos Teniso Sąjungos (LTS) prezidento L. Radzevičiaus, antroji Lietuvos teniso raketė į turnyrą bus kviečiama tik tuo atveju, jei neturės šansų prasibrauti į prestižinio „US Open“ turnyro kvalifikaciją ar pagrindines varžybas.

Kaip ir pajėgiausias tenisininkas Ričardas Berankis, L. Grigelis Lietuvoje – retas svečias. Tenisininkas dėl sveikatos problemų vasario mėn. neatvyko į Deviso taurės mačą su Kipru, šansų išvysti jį ir R.Berankį sumažėjo LTS nusprendus šiais metais nerengti planuoto ATP serijos „Challenger“ turnyro, kurio prizinį fondą būtų sudarę 100 tūkst. dolerių.

„Kartu su Ramūnu Grušu (LTS prezidentu ir Vilniaus teniso akademijos vadovu – DELFI) ir Dariumi Mockumi (koncerno „MG Baltic“ vadovu) sutarėme, kad kaip turnyro „Prezidento taurei laimėti“ vadovas rašysiu L. Grigeliui laišką ir pakviesiu jį, bet tik tokiu atveju, jei jis neturės šansų žaisti „US Open“, – sako jau daugiau nei 10 metų L. Grigelio žaidimą stebintis L. Radzevičius.

Pamatyti liepos pabaigoje Lietuvoje žaidžiantį L. Grigelį L. Radzevičius vertina 50 procentų. „Galimybė yra 50 proc. Tam, kad L. Grigelis patektų į „US Open“ jam reikia būti maždaug 180-oje ATP reitingo vietoje. Linkiu jam būti 150-oje vietoje. Tokiu atveju mes jo net nekviestume, palinkėtume sėkmės ir laikytume kumščius. O jei jis nepatektų, tikiuosi, jog mums pavyktų įkalbėti jį žaisti Lietuvoje“, – sakė turnyro vadovas.

Nors „Grand Slam“ turnyras JAV vyks kur kas vėliau – rugpjūčio 26-rugsėjo 9 d.– jame bus žaidžiama ant kietos dangos, tad, L. Radzevičiaus teigimu, nėra jokių šansų, kad „US Open“ besiruošiantys žaidėjai prieš tai žaistų ant minkštos dangos.

Europą šturmavęs L.Grigelis pastaruoju metu pakeitė taktiką ir medžioti ATP reitingo taškų išvyko į tolimąją Aziją. Kol kas toks sprendimas atsipirko: ATP serijos „Challenger“ turnyre Kinijoje jis nužygiavo iki aštuntfinalio ir uždirbo 14 ATP reitingo taškų, kurie lietuvį iš 434-osios vietos turėtų grąžinti į ketvirtąjį šimtuką. Kinijoje tenisininkas pateikė staigmeną ir įveikė 166-ąją pasaulio raketę Jimmy Wangą iš Taivano.

Turnyrų, kuriuose artimiausiu metu planuoja dalyvauti L.Grigelis, tvarkaraštis:

Gegužės 13 d. ATP „Challenger“, Busanas (Pietų Korėja), 70 tūkst. JAV dolerių.

Gegužės 20 d. ITF „Futures“, Daegu (Pietų Korėja), 15 tūkst. JAV dolerių.

Gegužės 27 d. ITF „Futures“, Čangvonas (Pietų Korėja), 15 tūkst. JAV dolerių.

Birželio 2 d. ITF „Futures“, Gyeongsanas (Pietų Korėja), 15 tūkst. JAV dolerių.