Ketvirtadienį 29-erių lietuviui trečią kartą karjeroje nepavyko peržengti antro Wimbldono etapo barjero – šįsyk jį sulaikė prancūzas Jo-Wilfriedas Tsonga.

Dvikovą 34-erių veteranas, šiuo metu ATP rikiuotėje užimantis 72-ą vietą, laimėjo rezultatu 7:6 (7:4), 6:3, 6:3.

R. Berankis (ATP-77) ketvirtadienį pasirinko rizikingą taktiką ir dažnai lankėsi prie tinklo. Jei iš pradžių išbėgimai pasiteisino, vėliau J. W. Tsonga prisitaikė ir numušė jų rezultatyvumo procentą – 18/33 (55 proc.). Patyręs prancūzas iniciatyvą perėmė pirmo seto pratęsime ir likusius du setus laimėjo nepalikdamas didesnių vilčių varžovui. Mačas truko 1 val. 46 min.

Lequipe.fr pažymi, kad J. W. Tsonga kontroliavo mačą su R. Berankiu.

„Tai buvo kiek sudėtingesnis mačas, nei pasivaikščiojimas pirmame rate prieš gėdingai žaidusį Bernardą Tomičių.

Į trečią ratą Jo žengia be didesnių problemų“, – rašoma minėtame portale.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad kol kas prancūzas daug jėgų neišeikvojo: po 58 minučių kovos prieš B. Tomičių ir po 1:46 val. akistatos su R. Berankiu Jo bus pakankamai šviežias.

Sport.francetvinfo.fr taip pat atkreipė dėmesį, kad po rekordiškai trumpos pergalės prieš B. Tomičių, antrame rate J. W. Tsonga taip pat nepatyrė jokių bėdų.

Pergalę iškovojęs teniso veteranas spaudos konferencijoje nemažai laiko skyrė atsakinėdamas į klausimus apie beviltišką australo Bernardo Tomičiaus žaidimą pirmame rate, be to, atkreipė dėmesį į ypatingą Vimbldono atmosferą.

„17-as kortas man sukėlė gerus prisiminimus. Prieš dešimtmetį čia taip pat žaidžiau šiame mažų erdvių korte. Čia tikras Vimbldonas!

Praeinantys žmonės, šaukiantys vaikinai, vienas prigėręs kėlė triukšmą, tikras Vimbldono folkloras!

Čia buvo gera, grįžau ten, kur seniai nebuvau įkėlęs kojos. Triukšmo tikrai buvo. Skirtumas tas, kad čia Vimbldone kortai yra kur kas greitesni už tuos, kuriuose šiemet žaidžiau.

Bet kokiu atveju, esu patenkintas savo žaidimu“, – le10sport.com cituoja prancūzą.

„Sudėtinga buvo išlaikyti kontrolę tokiame korte, kaip šis. Žaidžiau prieš gana agresyvų oponentą, kuris neturėjo aiškaus žaidimo plano.

Galiausiai dabar esu čia, kur ir norėjau būti. Žaisiu prieš Rafaelį Nadalį, laukia rimtas iššūkis“, – po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo 34-erių veteranas.


Po dviejų nesudėtingų kovų trečiame rate jo lauks visiškai kitokio kalibro varžovas – antroji planetos raketė Rafaelis Nadalis.

33-ejų ispanas, triumfavęs Vimbldone 2008 ir 2010 metais, po įtemptos kovos 6:3, 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:3) įveikė kortų padaužą iš Australijos Nicką Kyrgiosą (ATP-43).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)