Tokiu sprendimu piktinosi elitiniai Rusijos žaidėjai, juos užstojo serbas Novakas Džokovičius.

A. Rubliovas yra vienas žaidėjų, kuris bus priverstas praleisti Vimbldono turnyrą. Serbijoje vykusiame turnyre triumfavęs rusas teigė „neturintis pakankamai kompetencijos“ kalbėti apie padėtį Ukrainoje bei „nesekantis naujienų“. Jis mano, jog draudimas žaisti Vimbldone yra „diskriminacija“.

8-oji planetos raketė sukėlė Ukrainos tenisininkės L. Curenkos (WTA-124) pasipiktinimą.

Ji kilusi iš Kyjivo ir praėjusį mėnesį atskleidė, jog dėl karo patirtų emocijų ją kankina galvos skausmai ir panikos priepuoliai.

Kaip ir daugelis kitų Ukrainos žaidėjų, ji šiuo metu keliauja po turnyrus nežinodama, kada vėl galės grįžti namo.

„Tas žmogus nesidomi tuo, kas vyksta jo šalyje. Jis taip pat nesidomi, kas vyksta kaimyninėje šalyje. Įspūdinga!“, – „Tviteryje“ stebėjosi ukrainietė.

Kokia praraja tarp valstybių ir žmonių, kurios aš taip ilgai nepastebėjau! Labai gailiuosi, buvau akla“, – rašė tenisininkė.

Anot jos, norint suprasti, kas vyksta, pakanka turėti akis ir ausis.

Kiek anksčiau A. Rubliovas vasario pabaigoje netiesiogiai pasisakė prieš karą: po vienos iš pergalių Dubajaus turnyre ant TV kameros užrašė „Karui ne“.

Dalis Rusijos teniso žaidėjų taip pat yra užsiminę apie karą, tačiau nė vienas tiesiogiai nėra pasisakęs prieš savo šalies vyriausybę. Pats A. Rubliovas iki šiol viešai nekomentavo ukrainietės pasisakymų.

Kritiškai ir griežtai apie Rusijos ir Baltarusijos tenisininkų skundus atsiliepė L. Curenkos treneris Nikita Vlasovas.

„Kalbant apie baltarusę Aryną Sabalenką (WTA-4), ji yra Aliaksandro Lukašenkos draugė. Jos vaikinas Konstantinas Kolcovas dažnai ledo ritulį žaidžia su Lukašenka toje pačioje komandoje.

Ir pati Sabalenka pasirašo režimą palaikantį raštą. Tai apie ką mes kalbame? ATP ture varžosi žmogus, kuris tiesiogiai palaiko Lukašenkos režimą.

Ar įsivaizduojate 1942-ų Vimbldoną, kuriame žaistų nacistinės Vokietijos atstovai? Tai neįmanoma. Čia situacija panaši, nes Baltarusija yra Ukrainos karo bendrininkė“, – kalbėjo treneris.

Teniso specialistas atkreipė dėmesį, jog rusai dažnai kartoja frazę apie tai, kad negalima maišyti sporto su politika.

„Tačiau kap pavadinti tai, kad gimnastas viename iš turnyrų apdovanojamas jam vilkint marškinėlius su „Z“ raide? Arba kartingų lenktynininko istorija, olimpiniai ir pasaulio čempionai Lužnikų stadione, kuriame Putinas mini Krymo okupacijos metines.

Jūs patys tapote politikos dalimi. Sportininkai yra propagandos ir politikos dalis. Tad Rusijos tenisininkams nėra jokios priežasties likti ATP turnyruose“, – kalbėjo teniso specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)