Ši parama atiteko geriausiam šalies tenisininkui Ričardui Berankiui bei šių metų Vimbldono jaunių dvejetų turnyro čempionui Edui Butvilui, Lietuvos neįgaliųjų teniso klubui, o taip pat Vilniaus teniso akademijai ir perspektyviausiems jos auklėtiniams.

Ramūnas Grušas, bendrovės „Darnu Group“ Sporto įmonių grupės vadovas, sako, kad remiant tenisą yra siekiama kelių tikslų.

„Visų pirma, norime padėti tiems, kurių dėka Lietuvos vardas skamba garsiausiuose pasaulio kortuose. Profesionalus tenisas yra brangi sporto šaka, o didžioji dalis finansinės naštos krenta ant pačių sportininkų pečių.

Todėl ši parama, tikiu, leis ją gavusiems sportininkams susitelkti į svarbiausią dalyką – žaidimą kortuose. Antra, siekiame teniso masiškumo, norime šiuo gražiu sportu sudominti kuo daugiau vaikų, sudaryti jiems sąlygas išbandyti tenisą ir tobulėti. Galiausiai tikime, kad tenisas turi būti prieinamas visiems. Todėl mūsų paramos sulaukė ir Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas“.

„Darnu Group“ šiemet pradėjo ir „SEB arenos“ rekonstrukciją, į kurią investuoja 9 mln. eurų. Po rekonstrukcijos, kurią numatoma baigti kitų metų rudenį, arenoje atsiras dar 7 dengtos teniso ir 4 badmintono aikštelės bei 10 mini teniso kortų vaikams. Čia bus įrengtas ir 1,5 tūkst. vietų centrinis teniso kortas, kuriame galės vykti „Daviso“ taurės, ATP „Challenger“ serijos ar bet kokios kitos varžybos.

Vilniaus teniso akademijoje šiuo metu treniruojasi daugiau nei 600 vaikų ir paauglių nuo 4 iki 18 metų amžiaus.

Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas vienija geriausius negalią turinčius Lietuvos tenisininkus, organizuoja turnyrus, įgyvendina projektus, sudarančius sąlygas žaisti tenisą įvairias negalias turintiems vaikams ir suaugusiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)