Tokį sprendimą 36-erių ispanas priėmė dėl „Australian Open” patirtos klubo traumos ir per ilgai užsitęsusios sunkios reabilitacijos.

R. Nadalis pridėjo, kad reabilitacija dar truks bent keletą mėnesių, o tai reiškia, kad jis praleis ir didžiąją dalį kitų svarbiausių šio sezono turnyrų, įskaitant Vimbldoną su „US Open”.

„Mano tikslas – sustoti ir suteikti sau galimybę pasimėgauti kitais metais, nes jie greičiausiai bus paskutiniai mano profesionalo karjeroje”, – sakė jis specialioje spaudos konferencijoje.

„Tokia yra mano idėja, bet niekada šimtu procentų nežinai, kas nutiks. Noriu mėgaudamasis atsisveikinti su visais turnyrais, kurie mano karjeroje buvo tokie svarbūs. Noriu būti konkurencingas ir mėgautis buvimu aikštėje, kas šią dieną yra neįmanoma”, – pridėjo jis.

R. Nadalis ketina žaisti Daviso taurės finaluose, kurie vyks rugsėjį.

„Rolan Garros” turnyre ispanas debiutavo dar 2005 m. ir šiame yra pralaimėjęs vos triskart.

„Negalime įsivaizduoti, koks sunkus buvo šis sprendimas. Mums tavęs labai trūks. Pasirūpink savimi ir sugrįžk dar stipresnis”, – tenisininkui palaikymo žinutę siuntė turnyro organizatoriai.

R. Nadalis nežaidžia nuo sausio mėnesio ir pirmą kartą nuo tų pačių 2005 m. iškrito iš pirmojo pajėgiausių planetos tenisininkų dešimtuko.

Per savo karjerą jis yra laimėjęs net 22 „Didžiojo kirčio” vyrų vienetų turnyrus ir pagal šį rodiklį dalinasi pirmą vietą su Novaku Džokovičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją