„Šio momento laukė visas teniso pasaulis, – BBC kalbėjo B. Beckeris. – Daug metų sakėme, kad tenisui reikia naujų veidų ir stiprių naujų žaidėjų. Alexandras įrodė, kad jis yra geriausias naujos kartos atstovas“.

Anot B. Beckerio, A. Zverevo pergalė prieš N. Džokovičių yra didelė staigmena: „Kai tokiame ATP turnyre vieną po kito įveiki N. Džokovičių ir R. Federerį, gali drąsiai sakyti – gimė nauja super žvaigždė“.

Vokietijos teniso legenda negailėjo gerų žodžių ir vertindamas jaunąjį talentą už korto ribų. „Vokietis su humoro jausmu, kuris gali kalbėti ir juoktis iš savęs. Tikra žvaigždė“, – teigė B. Beckeris.

Prie BBC komentatorių pulto sėdėjęs tenisininkas pats triskart yra laimėjęs ATP finalinį turnyrą, 1995 metais – kaip paskutinis Vokietijos atstovas, kol to nepakartojo A. Zverevas.

Sveikinimų jaunoji žvaigždė sulaukė ir iš Vokietijos kanclerės Angelos Merkel: „Nuoširdžiai sveikinu Alexandrą Zverevą su pergale ATP finale. Esi pirmasis vokietis tai padaręs po 23 metų pertraukos“, – rašė šalies galvos atstovė.

A. Zverevas Londone pelnė 1300 ATP reitingo taškų ir 2,509 mln. JAV dolerių. N. Džokovičius turėjo tenkintis 1000 ATP taškų ir 1,432 mln. JAV dolerių. Turnyro, kuriame dalyvavo aštuoni geriausi sezono žaidėjai, prizų fondą sudarė 8,5 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)