25-erių australo (ATP-47) dvikova su trečiąja planetos rakete iš Austrijos Dominicu Thiemu virto tikru šou, kurį kūrė vienas žmogus.

N. Kyrgiosas aktyviai „dirbo“ su publika, pats skardžiais riksmais tildė ją prieš savo padavimus, glumino bokštelio teisėją neįprastais reikalavimais, ekscentriškai šventė po sėkmingų smūgių ir daužė rakete sau per galvą po prastesnių.


Lygiai toks pat buvo ir teniso nenuoramos žaidimas, kuriame nestigo rizikingų ir net kurioziškų sprendimų.

Kortų šeimininkas laimėjo pirmus du setus 6:4, 6:4. Lemiamą tašką antrajame jis pelnė atlikdamas padavimą neišmetant kamuoliuko į orą – D. Thiemas į tokį akiplėšiškumą nespėjo sureaguoti.


Vis dėlto kantriai vietinę publiką kaitinusius varžovo ekscesus kentęs austras prisitaikė, ir kuomet N. Kyrgiosas pabandė jį užklupti tokiu pačiu manevru antrą kartą, gavo deramą atkirtį.

27-erių praėjusių metų „Australian Open“ finalininkas laimėjo kitus tris setus 6:3, 6:4, 6:4 ir šventė pergalę po pusketvirtos valandos trukusios, bet žiūrovams prailgti tikrai negalėjusios kovos.

Trečiame rate D. Thiemas susitiks su bulgaru Grigoru Dimitrovu (ATP-21), kurio užduotis palengvino ispano Pablo Carreno Bustos (ATP-16) patirta trauma.

Ne ką paprasčiau nei austrui penktadienį buvo ir praėjusiame finale jį įveikusiam geriausiam planetos tenisininkui Novakui Džokovičiui.

Pastarasis taip pat tik po pusketvirtos valandos kautynių palaužė nuožmų amerikiečio Tayloro Fritzo (ATP-31) pasipriešinimą – 7:6 (7:1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Dar įdomesnis šiame susitikime buvo faktas, jog mačas prasidėjo su žiūrovais, o pergalę serbas emocingai šventė jau tuštutėlėje arenoje.


Mat tiesiog žaidimo metu įsigaliojo Melburne paskelbti karantino ribojimai, draudžiantys publikai stebėti sporto varžybas. Tad mačą teko kuriam laikui sustabdyti, kol pasišalins žiūrovai.

Trečiame rate N. Džokovičius susidurs su Ričardo Berankio treniruočių partneriu Australijoje buvusiu Kanados atstovu Milošu Raoničiumi (ATP-14). Jis 7:6 (7:2), 5:7, 6:2, 6:2 įveikė vengrą Martoną Fucsovicsių (ATP-55).


Tolyn taip pat žengė jo tautietis Felixas Augeras Aliassime (ATP-19), Vokietijos atstovas Alexanderis Zverevas (ATP-7), serbas Dušanas Lajovičius (ATP-27) ir Aslanas Karaciovas (ATP-114) iš Rusijos.

Moterų varžybos penktadienį apsiėjo be didesnių staigmenų. Septyniskart Australijos čempionė iš JAV Serena Williams (WTA-11) 7:6 (7:5), 6:2 eliminavo rusę Anastasiją Potapovą (WTA-101).

Antroji pasaulio raketė iš Rumunijos Simona Halep 6:1, 6:3 sutriuškino kitą rusę Veronika Kudermetova (WTA-36), o japonė Naomi Osaka (WTA-3) 6:3, 6:2 susitvarkė su tunisiete Ons Jabeur (WTA-30).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)