Vyriausybei priėmus sprendimą laikinai, iki 2022 m. pabaigos, lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą taikyti visų rūšių meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, kino, sporto renginiams, klubams, privačių žmonių teikiamoms sporto paslaugoms, šalyje veikiantys teniso klubai ir aikštynai, pasirodo, šia lengvata pasinaudoti negalės. Bent jau taip teigiama VMI LTS pateiktame išaiškinime.

Jame sakoma, jog „lengvatinis 9 proc. PVM tarifas taikomas sporto renginių, sporto klubų lankymui ir kitų asmenų, teikiančių panašias į sporto klubų teikiamas paslaugas, lankymui“. Tuo tarpu „sportinio inventoriaus (įrangos), sporto aikštynų, taip pat teniso kortų nuomos paslaugoms aukščiau nurodytos nuostatos netaikomos, tokios paslaugos apmokestinamos taikant standartinį (21 proc.) PVM tarifą“.

„Tiesą pasakius, esame šokiruoti tokio valstybės požiūrio į mūsų sportą. Nelabai suvokiu kuo sportas ir fizinė veikla, pavyzdžiui, sporto klube skiriasi nuo sportavimo teniso aikštyne. Mums bandoma aiškinti, kad teniso klubai neteikia sporto paslaugos, o yra viso labo teniso aikšteles nuomojantys verslo subjektai. Bet juk lygiai taip pat galima sakyti, kad ir sporto klubai, kuriems taikomas lengvatinis PVM tarifas, nuomoja žmonėms erdvę fizinei veiklai. Veidmainiška, mano galva, yra ir tai, kad karantino metu teniso aikštynai buvo privalomai uždaryti remiantis sporto klubams taikomais veiklos apribojimais. Dabar gi, pasirodo, mes jau nebesame sporto klubai“, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

LTS pradėjo konsultacijas su teisininkais ir dėl detalesnio situacijos išaiškinimo žada kreiptis į Vyriausybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)