2 divizione besivaržęs penkiskart Lietuvos stalo teniso čempionas finale 7:5, 6:1 nugalėjo kitą stalo tenisininką Vytautą Rybaką.

„Laimėti padėjo ištvermė, nes visą sezoną žaidžiau tenisą. Pavyko gerai pasiruošti fiziškai, nes po visų karantinų buvo kritusi fizinė forma – gerėjo tiek ji, tiek svoris. Su varžovu jau buvome žaidę, vienas kitą pažįstame. Aš žaidžiu truputį agresyviau, bandau kurti situacijas, tad logiškai mąstant, laimėti šansų žaidžiant taip yra šiek tiek daugiau“, – pergales priežastis įvardijo A. Udra.

Dar šiemet profesionalus sportininkas dalyvavo atrankoje į Tokijo olimpines žaidynes, tačiau su Lietuvos stalo teniso komandai iškovoti kelialapio nepavyko.

„Panašumo su stalo tenisu nėra. Sunku žaisti prieš tuos, kas varžosi aukštesniuose divizionuose, kurie geriau eina prie tinklo ir stipriau muša. Antras TenisoNamai.lt divizionas man buvo pats tas, pasiekiau daug sunkių pergalių, bet visi varžovai turėjo kažkokią silpnybę. Pačiam dar reikia tobulinti smūgį, kairę, stalo tenisininkams ypač kairė pusė yra peilis“, – šyptelėjo A. Udra.

Sportininkas teigia, kad vis tvirčiau žengia į jam trečią sporto šaką. Patirtis profesionalų varžybose padeda susitvarkyti ir su psichologija kortuose, laimėti lemiamus taškus.

„Esu pratęs vertinti kiekvieną tašką ir jei nepavyksta, stengiuosi keisti žaidimą. Esu penkis kartus Lietuvos čempionas, tekpongo pasaulio čempionas. Pernai vyko pirmasis pasaulio čempionatas ir laimėjau tiek vienetų, tiek dvejetų varžybose. Pradedu lįsti į lauko tenisą, trečia sporto šaka“, – nusijuokė A. Udra.

Pajėgiausiame TOP divizione triumfavo Paulius Latakas, po dramatiškos kovos finale 6:3, 2:6, 10:5 įveikęs Miroslavą Jančą.

„Tai man antras finalas Teniso namuose ir pirma pergalė – labai ja džiaugiuosi. Metų pradžioje išsikėliau šį tikslą ir tendencingai jo siekiau. Labai daug dirbau su fiziniu pasiruošimu, tas visas karantinas buvo geras metas tą daryti. Šis darbas ir davė tą rezultatą. Turėjau stiprią ambiciją ir ją pasiekiau, tai labai džiugina“, – sakė P. Latakas.

Finalo mačas pasižymėjo ilgais taškais, nors P.Latakas vis bandė aštrinti žaidimą, tačiau M.Jančas demonstravo puikius gynybinius sugebėjimus.

„Finalo varžovas labai sudėtingas, gerai laiko kamuolį, nedaro klaidų. Su juo žaidėme prieš savaitę, tada mačas taip pat buvo įtemptas, irgi po trijų setų pavyko man laimėti. Gal tai truputį padėjo, kad varžovas buvo žinomas, – svarstė P.Latakas. – Toks mačas pareikalauja labai daug fizinių jėgų. Sunku nesuklysti, nes kamuoliai ilgi. Tada bandau spausti, tas puolimas ne iki galo išeina. Gerai, kad gerai baigiasi, ši pergalė viena iš maloniausių.“

Moterų TOP divizione triumfavo Violeta Kirilovaitė, finale 1:6, 7:5, 10:7 palaužusi Eglės Markelytės pasipriešinimą. Beje, tenisininkė žaidė du mačus iš eilės – iškart po pusfinalio, kuriame 6:4, 6:2 įveikė žiemos turnyro čempionę Jurgitą Kveselaitę, kovojo finale.

„Kortuose šiandien teko praleisti beveik keturias valandas. Pusfinalis buvo labai sunkus, žaidėme kone dvi valandas, tad finale galvojau tiesiog kažkaip atlaikyti. Pirmą setą pralaimėjau, antrame net nesinorėjo laimėti, truputį atsipalaidavau ir tai lėmė pergalę, – komentavo V.Kirilovaitė. – Kad galiu laimėti, patikėjau tik antro seto pabaigoje. Varžovė žaidė labai gerai, praktiškai nieko negalėjau padaryti. Po to pas ją atsirado klaidelių ir tas lėmė, kad laimėjau antrą setą, o pratęsime aš sužaidžiau atidžiau.“

Šiemet TenisoNamai.lt finalinis renginys buvo tarptautinis: 3 diviziono finale kovojo prancūzas Valentin Boisrame. Jau prasidėjusiame rudens dvejetų turnyre varžosi rekordinis dalyvių skaičius – net puspenkto šimto porų.

Rezultatai

TOP divizionas: Paulius Latakas – Miroslav Janč 6:3, 2:6, 10:5
TOP Challenge divizionas: Tomas Kirchovas – Arūnas Šveistys 6:2, 6:3
2 divizionas: Alfredas Udra – Vytautas Rybakas 7:5, 6:1
3 divizionas: Jonas Tirevičius – Valentin Boisrame 6:1, 6:2
4 divizionas: Lukas Dukavičius – Miglius Veršekys 6:0, 6:1
5 divizionas: Giedrius Noreika – Tadas Brazys 6:4, 7:6(4)
Moterų TOP divizionas: Violeta Kirilovaitė – Eglė Markelytė 1:6, 7:5, 10:7
Moterų 2 divizionas: Jūratė Radvilavičiūtė – Aleksandra Vilčinskė 1:0
Moterų 3 divizionas: Wirginia Misiukanis – Justina Pakalnytė 5:7, 6:1, 11:9

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)