Daug šurmulio dėl savo audringo charakterio ir įspūdingos pergalės ketvirtfinalyje prieš buvusią pirmąją planetos raketę Caroliną Wozniacki sukėlusi J. Ostapenko jau paliko įrašą istorijoje, tapusi pirmąja Latvijos atstove, prasibrovusia į Didžiojo kirčio turnyro pusfinalį.

„Tikiuosi, aš tuo pasimėgausiu“, – apie pirmą Didžiojo kirčio turnyro pusfinalį ir asmeninę šventę kalbėjo J. Ostapenko. Mėgautis Latvijos atstovei nebuvo lengva – teko kautis dėl kiekvieno taško.

Pirmajame sete T. Bacsinszky išsiveržė į priekį 2:0, tačiau J. Ostapenko žaidimą išlygino ir po dramatiško „tie-break'o“ 7:4 laimėjo setą 7:6.

Antras setas dvidešimtmetei nebuvo toks sėkmingas – daug neišprovokuotų klaidų padariusi J. Ostapenko jį pralaimėjo 3:6.

Trečiame rezultatas buvo lygus J. Ostapenko atrodė labiau pasitikinti savo jėgomis – išsiveržė į priekį 3:1, varžovė išlygino 3:3, tačiau tuomet dvidešimtmetė vėl šovė į priekį ir triumfavo 6:3.

Dvikova truko 2 val. 24 min. Reikėtų pažymėti, kad pirmojo seto viduryje T. Bacsinszky patyrė kojos traumą. Šveicarei buvo suteikta medicininė pagalba, ji galėjo toliau žaisti.

„Nebuvo lengva – daug spaudimo, juk tai pusfinalis. Džiaugiuosi, tai tikrai geriausia dovana gimtadieniui“, – kalbėjo po pergalės J. Ostapenko.

Ji taip pat tapo pirmąja turnyre neskirstyta žaidėja per 34-ius metus, pasiekusia „French open“ finalą. 1983 metais į turnyro Paryžiuje finalą neskirstyta prasibrovė Mimi Jausoveč.

Latvijos atstovės varžovė finale šeštadienį bus 25 metų rumunė Simona Halep (WTA-4). Pastaroji ketvirtadienį antrame pusfinalyje 6:4, 3:6, 6:3 įveikė 25 metų čekę Karoliną Pliškovą (WTA-3).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)