Penktadienį pusfinalyje 5-ą vietą pasauliniame ATP reitinge užimantis N. Džokovičius 7:5, 6:1, 6:2 susitvarkė su amerikiečiu Tommy Paulu (ATP-35).

35-erių teniso įžymybė į finalą grįžo po metų pertraukos – pernai jis nebuvo įleistas į Australiją, nes nebuvo pasiskiepijęs nuo COVID-19.

Triumfavęs sekmadienį, N. Džokovičius pagal bendrą „Grand Slam“ titulų kraitį susilygintų su ispanu Rafaeliu Nadaliu, kuris aukščiausios kategorijos teniso turnyruose yra nuskynęs 22 pergales. Be to, susigrąžintų ir ATP reitingo viršūnę.

Tuo metu dešimčia metų jaunesniam T. Paului nužygiuoti taip toli „Grand Slam“ varžybose pavyko pirmą kartą.

Kitu finalininku tapo ketvirtoji planetos raketė S. Tsitsipas, 7:6 (7:2), 6:4, 6:7 (6:8), 6:3 įveikęs 26-erių Kareną Chačanovą (ATP-20) iš Rusijos.

Iki šiol 24-erių graikas vienintelį kartą lemiamą paskutinę dvikovą „Grand Slam“ turnyre buvo pasiekęs 2021 metais Paryžiuje (Prancūzija), kur nusileido tam pačiam N. Džokovičiui.

Iš viso būsimi „Australian Open“ finalo varžovai buvo susidūrę 12 kartų, S. Tsitsipui laimėti pavyko dusyk.

Beje, rampų šviesoje Melburne šiemet atsidūrė ne tik N. Džokovičius, bet ir jo tėvas Srdjanas.

Pastarasis praleido sūnaus pasirodymą pusfinalyje po to, kai ketvirtadienį internete paplito vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip S. Džokovičius stovi su vyru, laikančiu Rusijos vėliavą su šios šalies prezidento Vladimiro Putino atvaizdu, taip pat vilkinčiu marškinėlius su „Z“ raide, virtusia invazijos į Ukrainą simboliu.

„Čia esu tik tam, kad palaikyčiau savo sūnų. Neturėjau tikslo patekti į tokias antraštes ar sukelti šurmulį.

Buvau lauke su Novako gerbėjais, kaip tai dariau po visų savo sūnaus mačų, švenčiau jo pergalę ir nusifotografavau su jais. Neturėjau tikslo būti taip užkluptas. Mano šeima pati išgyveno karo siaubą, mes linkime tik taikos“, – teniso žvaigždės atstovų išplatintame pareiškime teigė S. Džokovičius.

Primename, kad po N. Džokovičiaus pergalės ketvirtfinalyje prieš rusą Andrejų Rubliovą grupelė žmonių greta Rodo Laverio vardo arenos mojavo Rusijos vėliavomis ir skandavo „Rusija, Serbija!“.

Teisėsaugos pareigūnai apklausė keturis asmenis dėl uždraustų atsinešti į areną vėliavų ir grasinimų apsaugos darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)